www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Avonturenbos Groesbeek : speelbos voor én door de buurt!

25 november 2014 rivierengebied in Rivierengebied

Staatsbosbeheer wil meer tegemoet komen aan de lokale vraag naar speelbossen voor kinderen. Daarbij ondersteunt Staatsbosbeheer initiatieven van vrijwilligers en lokale organisaties op voorwaarde dat ze zich als groep organiseren. Samen met de boswachter worden afspraken gemaakt over beheer en gebruik van het speelbos en over ieders rol en verantwoordelijkheid hierin. Een mooi voorbeeld is het Avonturenbos Stekkenberg in het Groesbeekse Bos.

Woningcorporatie Oosterpoort, gemeente Groesbeek en Staatsbosbeheer hebben de handen ineen geslagen en in mei 2014 is het Avonturenbos Stekkenberg geopend. Het beheer van het Avonturenbos is in handen van de Stichting Avonturenbos Groesbeek in samenwerking met Staatsbosbeheer. Onze vrijwillige boswachter Henk Klaassen helpt samen met  diverse mensen uit de wijk bij het toezicht en onderhoud. Bovendien organiseren zij vele activiteiten zoals bijvoorbeeld een jaarlijks terugkerende huttenbouwdag. Ruim een jaar na opening kunnen we het drukbezochte Avonturenbos een groot succes noemen! Om dit succes als voorbeeld binnen én buiten Staatsbosbeheer te promoten is een film gemaakt.

https://www.youtube.com/watch?v=hHist1JY4TM&feature=youtu.be

Meer weten over dit speelbos? Kijk dan eens op Avonturenbos.nl

 

reageren

geef een reactie

 • groenesteden
  25 november 2014 om 11:41

  dag,

  er is ook een mooi boekje gemaakt over aanleg speelbossen voor en door de buurt. kan ik daar een digitaal copie van krijgen?

  alvast bedankt.

  met vriendelijke groeten,

  Geert Elemans / Nijmegen

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog