www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

NLdoet. bij Staatsbosbeheer!

25 februari 2016 rivierengebied in Rivierengebied

Doe mee met deze grootste vrijwilligersactie van Nederland bij Staatsbosbeheer!

Wat gaan we doen?
Op zaterdag 12 maart 2016 gaat Staatsbosbeheer de wandelroutes op de Duivelsberg blad- en moddervrij maken. Dit is een behoorlijke klus en daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken!

image
Wandelroute op de Duivelsberg

Waarom?
Elk jaar bezoeken veel recreanten de Duivelsberg. Door het glooiende landschap, de oude bomen en de prachtige vergezichten, komt men hier graag wandelen.
Omdat er nog veel blad ligt is de kwaliteit van de wandelpaden niet optimaal. Vocht kan niet weg en dat maakt de paden modderig. Staatsbosbeheer wil daarom dit gebied grondig onderhanden nemen, en daar is menskracht voor nodig! De kwetsbare ondergrond maakt het namelijk niet mogelijk om het blad met groot materiaal op te ruimen.

Programma
Om 10.00 uur beginnen we op de parkeerplaats bij de Duivelsberg “De Holdeurn” aan de Oude Kleefsebaan. Na een korte introductie van de boswachter gaan we de handen uit de mouwen steken. We scheppen blad en humus van de paden, zodat de onderlaag weer goed kan opdrogen.
Rond het middaguur is er voor iedere deelnemer een kop warme soep. Na de pauze gaan we tot 15 uur door en maken we het gebied weer goed toegankelijk.

Meehelpen?
Werk je graag in de natuur, ben je niet bang om een keer vies te worden en draag je het gebied een warm hart toe? Help dan mee om de Duivelsberg weer goed begaanbaar te maken! Aanmelden kan via http://klussen.nldoet.nl/nldoet/klus/?documentid=17488

Praktisch
Gebied:      Duivelsberg, Berg en Dal
Datum:      12 maart 2016
Tijd:           10.00-15.00 uur
Praktisch:  Trek stevige schoenen of laarzen aan
Startpunt:  Parkeerplaats “De Holdeurn”(Duivelsberg), Oude Kleefsebaan, Berg en Dal

We gaan er een leuke dag van maken. Help je mee?

Thijmen van Heerde
Boswachter Gelderse Poort

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog