www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Oehoe waargenomen in de Millingerwaard

18 maart 2016 staatsbosbeheerflevoland in Rivierengebied

Je kent het vast wel, er komt een email binnen met fantastisch nieuws en meteen gaat je hart sneller kloppen van opwinding.  Afgelopen maandag overkwam mij dit. Aan het eind van de avond las ik dat er een Oehoe was waargenomen in de Millingerwaard.

De volgende dag is de vogel nog waargenomen door een klein groepje vogelaars en is er ook een braakbal gevonden. Een mooie vondst! Helaas was dit ook het laatste moment dat er nog iets van de Oehoe is gezien of gevonden.

Foto: Vincent Sanders
Foto: Vincent Sanders

De Oehoe was van dichtbij te benaderen waardoor er gedacht wordt aan een mogelijk ontsnapte vogel. Omdat er door geen van de vogelaars een ring is waargenomen bestaat er ook een mogelijkheid dat het hier om een wilde Oehoe gaat die even de Millingerwaard heeft bezocht.

Thijmen van Heerde

Boswachter Gelderse Poort

reageren

geef een reactie

  • Eagle owl drives away fox, video | Dear Kitty. Some blog
    18 maart 2016 om 15:01

    […] Eagle owl in Dutch Millingerwaard: here. […]

  • Eagle owl drives away fox, video | Dear Kitty. Some blog
    18 maart 2016 om 15:01

    […] Eagle owl in Dutch Millingerwaard: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog