www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Kwaliteitsimpuls recreatieve voorzieningen Groesbeekse Bos

22 juni 2016 rivierengebied in Rivierengebied

Staatsbosbeheer geeft het Groesbeekse Bos een kwaliteitsimpuls. In dit gebied was sprake van een achterstand. Een aantal recreatieve voorzieningen wordt opgeknapt of vernieuwd. Eind 2016 willen we het “terrein op orde” hebben.

Het veelal verouderde terreinmeubilair wordt deels vervangen. Komende tijd worden 15routepaaltje schilderen nieuwe zitbankjes geplaatst. Het eerste bankje staat inmiddels al op de speelweide aan de Ds. J.A. Visserlaan. Het fietspad (schelpenpad) dat boven langs de oude spoorlijn loopt is opgeknapt. De wandelroutes zijn ook weer netjes geschilderd en daar waar nodig zijn routepalen vervangen.

Afval
In 2014 zijn alle prullenbakken verwijderd en de resultaten zijn nu al zichtbaar: de hoeveelheid afvaldumpingen en zwerfvuil is duidelijk afgenomen. De kosten voor het opruimen en afvoeren van afval (inclusief onderhoud en vervanging van vernielde prullenbakken) zijn gehalveerd. De 2 parkeerplaatsen die zijn afgesloten hebben hier ook een belangrijk aandeel in gehad.

Nieuwe borden
Drie parkeerplaatsen (aan de Meerwijkselaan, de Rijlaan en de Heumensebaan/Biesseltsebaan) zijn opgeknapt en alle informatiepanelen en handwijzers in Groesbeek zijn vernieuwd. De mountainbikeroute wordt in samenwerking met 4 ATB-clubs uit de omgeving, Natuurmonumenten, gemeente Berg en Dal en Mook en Middelaar beheerd en onderhouden. Dit is in 2015 al gerealiseerd.

Onze terreinen zijn het visitekaartje voor Staatsbosbeheer. Het zijn de plekken waar we onze rol als gastheer zichtbaar maken. Dit uit zich o.a. in het aanbod van recreatieve voorzieningen voor diverse gebruikersgroepen. Behalve bewegwijzerde (wandel)routes, gaat het bijvoorbeeld ook over bebording zoals informatiepanelen, regelgevende borden en handwijzers. Verder moet je denken aan terreinmeubilair (zitbanken en picknickbanken) en overige voorzieningen zoals (klap)hekjes, slagbomen en fietssluisjes.

Vragen? Neem contact op met Corien Koreman, boswachter publiek Rijk van Nijmegen-Zuid via c.koreman@staatsbosbeheer.nl / 06-10016526

reageren

geef een reactie

 • Roel Martinus
  22 juni 2016 om 17:56
 • R.g.j. Martinus
  22 juni 2016 om 17:54

  Geweldig goed bezig.

  Een mooi gebied om te recreëren en dan nog te mogen uitrusten op nieuwe bankjes .
  Helemaal super.

  Met vriendelijke groeten en Respect.
  Rol Martins.
  Onafhankelijk Adviseur van Dukenburg.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog