www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Wat vind jij van het Groesbeekse bos?

22 mei 2024 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

Staatsbosbeheer wil weten hoe de bezoekers van het Groesbeekse Bos het gebied beleven en waarderen. Vanaf vandaag kan iedereen zijn of haar mening geven over het gebied door een korte online vragenlijst in te vullen. Het onderzoek bestaat uit een twintigtal vragen en geeft inzicht in hoe de bezoekers het bos ervaren. Doe mee en vul de vragenlijst in!

Geef jou mening!

Je hond uitlaten, wandelen, fietsen, mountainbiken of paardrijden; het kan en mag allemaal in het Groesbeekse Bos. Sinds jaar en dag wordt het bosgebied intensief bezocht door vele mensen. Staatsbosbeheer is benieuwd naar de mening van deze bezoeker. Vind je het (te) druk of vind je er juist je rust. Hoe maak jij gebruik van het bos? Ondervind je overlast of niet? Vind je het goed zoals het is of heb je wensen? Door het publieksonderzoek in te vullen kan je jouw mening met ons delen en je stem laten horen. Voor Staatsbosbeheer is het belangrijk een goede balans te blijven vinden tussen recreatief gebruik en een gezonde natuur. Het resultaat van het onderzoek helpt bij het verder verbeteren van de natuurbeleving en het beschermen van de natuur in dit bijzondere gebied.

Foto: Janneke de Groot – Staatsbosbeheer

Het publieksonderzoek geeft inzicht in de huidige beleving en waardering van bezoekers aan het Groesbeekse Bos. Daarnaast geeft het deelnemers de mogelijkheid om knelpunten kenbaar te maken. We willen zoveel mogelijk bezoekers bereiken en een zo compleet mogelijk beeld krijgen van de mening en ervaring van verschillende gebruikers van dit gebied. Daarom wordt het onderzoek breed onder de aandacht gebracht bij verschillende lokale verenigingen en andere belanghebbenden.

Ruiter in het bos, foto: Isabella Merkestijn

Doe ook mee en vul de vragenlijst in

Wij zijn benieuwd naar wat jij vindt van het Groesbeekse Bos! Deel jouw mening door de vragenlijst in te vullen. De lijst bestaat uit gesloten-, open- en meerkeuze vragen. Daar waar mogelijk is er ruimte om je antwoord toe te lichten. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Deelname is anoniem. Meedoen aan het publieksonderzoek kan nog tot het najaar van 2024.

Klik hier om de vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt!

 

Meer informatie?

  • Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie, klik dan hier voor de Gelderse Poort of het Rijk van Nijmegen.
  • Benieuwd naar alle gebieden van Staatsbosbeheer? Bekijk dan ook eens deze kaart.
  • Wil je niks missen uit het Rivierengebied Oost? Volg dan onze sociale media kanalen! X, Facebook & Instagram.
reageren

geef een reactie

  • Hester
    23 mei 2024 om 06:32

    Hartstikke mooi de natuur. Alleen niet voor mij. Ik zit in een rolstoel. Rolstoelroutes zijn nooit langer dan 2 km dus na een half uur ben ik weer thuis. Wandelingen voor gezonde mensen geven nooit aan of het ook rolstoel toegankelijk is. Wildroosters maken dat ik de natuur niet in kan. Wildroosters aangepast voor rolstoelen worden niet gebruikt. Ik zou ook wel eens twee uur willen wandelen door het bos.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog