www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Kerstboom uitzoeken in het Groesbeekse bos

27 november 2017 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied
Kom je eigen kerstboom zagen!

Kom je eigen kerstboom zagen!

Maak een gezellige start van de feestdagen en zoek op 9 december met je gezin een kerstboom uit in het Groesbeekse bos. Je mag de boom zelf zagen of uitspitten. De boswachter van Staatsbosbeheer wijst je de weg en helpt als dat nodig is. Heb je zelf een schop of zaag, neem die dan mee!

Gezellig kerstvoorbereiding

Maak een gezellige start van de feestdagen en zoek op 9 december met het hele gezin een kerstboom uit in het Groesbeekse bos. Je mag de boom zelf zagen of uitspitten. De boswachter van Staatsbosbeheer wijst je de weg en helpt als dat nodig is. Heb je zelf handschoenen, een schop of zaag, neem die dan mee.

Er is een kampvuur om je aan te warmen en en koek- en zopiekraam aanwezig om de lekkere trek te stillen.

Praktische informatie

Datum: 9 december 2017

Tijd: 9.00u tot 15.00u

Ter plekke zijn ook zagen en een spitschoppen aanwezig. Bomen zijn vanaf 10 euro verkrijgbaar, er zijn diverse maten beschikbaar!  Let op: contant en gepast betalen. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt voor aanleg van nieuwe kerstbomen. Er zijn ca. 400 bomen beschikbaar. OP = OP!

Route

Vanaf de Postweg te Berg en Dal, nabij Camping de But, de kerstbomen verkoop is vanuit beide richtingen aangegeven met spandoeken van Staatsbosbeheer.

 

reageren

geef een reactie

 • Sanne
  23 november 2021 om 11:33

  Beste Lydie,

  kunnen we dit jaar weer bij jullie een boom komen zagen?
  Kids kijken er ook naar uit, zeker ook naar de lekkernijen;)

  Groet Sanne uit Nijmegen

 • Janne
  8 december 2020 om 18:13

  Beste, ik zie dat dit een artikel is van 2017.
  Is er dit jaar ook weer een optie om zelf een boom uit te zoeken?
  Toevallig willen we morgen graag ergens een boom halen, liefst op een educatieve wijze zoals hier omschreven.
  Mvg Janne

  • Boswachter Lydie van Santen
   10 december 2020 om 09:00

   Beste Janne,

   dit jaar is het helaas niet meer mogelijk om nog bij ons een boom aan te schaffen, dit jaar doen we wel een Drive through maar deze is reeds uitverkocht. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer op onze gebruikelijke wijze kerstbomen aanbieden.

   Vriendelijke groeten,
   Lydie

  • lvansanten
   10 december 2020 om 09:01

   Beste Janne,

   dit jaar is het helaas niet meer mogelijk om nog bij ons een boom aan te schaffen, dit jaar doen we wel een Drive through maar deze is reeds uitverkocht. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer op onze gebruikelijke wijze kerstbomen aanbieden.

   Vriendelijke groeten,
   Lydie

 • Marga van Schalkwijk
  11 december 2017 om 23:30

  Zondag kon ik niet naar de but komen. Ik had me wel verheugd op een kerstboom uit het bos. Mag ik er bij de boswachter nog een komen uitgraven of zagen.?Ik woon op de H. Landstichting

  Hartelijke groet,
  Marga van Schalkwijk

  • Marian
   1 december 2020 om 19:14

   Heb vandaag op de t.v gezien hoe fout het is om een echte kerstboom te nemen.MONOCULTUUR van die kerstbomen.Zeg een boom van 8 jaar kan worden gekapt.Dan kostte dat 8 jaar lang gif spuiten en is alles in de grond daar dood!!!

   mvg Marian

  • Boswachter Lydie van Santen
   3 december 2020 om 10:25

   Beste Marian,
   onze kerstbomen worden enkel als klein boompje geplant op een klein stukje grond in het grote Groesbeekse bos. Daarna worden de kleine boompjes vrijgehouden van gras als dit te extreem wordt, verder niks. Ons doel normaal gesproken is om mensen een bijzonder gevoel te geven bij de boom, over hoe en waar deze groeit om zo deze boom extra te waarderen. Ik zou eigenlijk een foto willen bijvoegen van afgelopen herfst toen onder de kerstbomen in het Groesbeekse bos de vliegenzwammen floreerden op de bodem daar. Ik denk dat er veel verschil zit per aanbieder en het lijkt me wat de kort door de bocht om alles over één kam te scheren.
   Met vriendelijke groet en natuurlijk alvast fijne feestdagen gewenst,
   Lydie

  • lvansanten
   3 december 2020 om 10:25

   Beste Marian,
   onze kerstbomen worden enkel als klein boompje geplant op een klein stukje grond in het grote Groesbeekse bos. Daarna worden de kleine boompjes vrijgehouden van gras als dit te extreem wordt, verder niks. Ons doel normaal gesproken is om mensen een bijzonder gevoel te geven bij de boom, over hoe en waar deze groeit om zo deze boom extra te waarderen. Ik zou eigenlijk een foto willen bijvoegen van afgelopen herfst toen onder de kerstbomen in het Groesbeekse bos de vliegenzwammen floreerden op de bodem daar. Ik denk dat er veel verschil zit per aanbieder en het lijkt me wat de kort door de bocht om alles over één kam te scheren.
   Met vriendelijke groet en natuurlijk alvast fijne feestdagen gewenst,
   Lydie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog