www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Rottumeroog 12 jaar geleden

3 oktober 2012 bertcorte in Rottum

Ook zo’n twaalf jaar geleden kwamen wash-overs op Rottumeroog voor; zelfs veel grotere dan dit jaar. In verschillende interviews heb ik dat aangekaart, maar ik kon geen beeld laten zien.  Onlangs vond ik een luchtfoto uit die tijd. Het was mij ontschoten dat we die nog ergens hadden liggen.

Wash-overs in 1999-2000

De witte vlekken aan de Noordzeekant zijn de wash-overs. Onderaan op de foto, westkant van het eiland, zie je de restanten van de ‘Tuin van Tox’ en een reep GOBI-matten met daarvoor restanten van de puindammen (strekdammen van puin, verpakt in kippengaas). Het maritiem baken, de Zeekaap, staat vrijwel op het strand. Eind 1999 werd de kaap verplaatst naar de huidige plek bij het vogelwachtershuis, omdat de kaap anders in de Noordzee zou verdwijnen.

reageren

geef een reactie

  • Joost Buiks
    12 november 2012 om 09:35

    adhv vegetatiekarteringen Rottum 1991, 2004 en binnenkort 2010, met daarbij als achtergrond een ecw luchtfoto (kosteloos op te vragen bij servicedesk-data@rws.nl) kan je ook een mooi beeld van wash-overs laten zien!

  • Rottum island birds and flowers | Dear Kitty. Some blog
    6 oktober 2012 om 20:17

    […] the marshy area behind the dunes, grey lag geese. There has been a marine wash-over on the island this year. Bringing salt water, which is good for some species and bad for […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog