www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Vegetatiekartering Rottum 2010 online

6 februari 2013 bertcorte in Rottum

Onlangs zijn de vegetatiekarteringen van Rottumeroog, Rottumerplaat en het Zuiderduin door Rijkswaterstaat uitgebracht. Het veldwerk en verwerking vindt in een periode van 6 jaar plaats. De laatste kartering was van 2004. Het veldwerk werd uitgevoerd in samenwerking met Staatsbosbeheer en haar vrijwilligers. Een kartering bestaat uit een digitaal kaartbestand (GIS) en een beschrijvende rapportage van de flora in het gebied (230 pagina’s) , inclusief kaartbijlagen in pdf met onder andere habitattypen, vegetatiestructuur etc. Een schat aan gegevens over de planten op de eilandjes, maar om het te kunnen lezen wel enige kennis vereist!

Heeft u interesse in het volledige rapport? Neem dan contact op met de servicedesk Data-ICT-Dienst van Rijkswaterstaat, tel. 015-2757700 of via servicedesk-data@rws.nl.
Hieronder volgen uitsnedes van de vegetatiekaarten van Rottumeroog en Rottumerplaat. De lichtblauwe kleur (grote vlak) op de uitsnede van Rottumeroog geeft de grootte van aanwas van de laatste jaren aan (pionierkwelder van zeekraal). Het gele banaanvormige vlak is het Vuurtorenduin en het roze vlak is kaal, droogvallend slik.

Uitsnede vegetatiekartering oostpunt Rottumerplaat

Uitsnede vegetatiekartering zuidkant Rottumeroog

reageren

geef een reactie

  • Rottum island birds and flowers | Dear Kitty. Some blog
    9 augustus 2016 om 10:37

    […] Rottum plants: here. […]

  • Rottum island birds and flowers | Dear Kitty. Some blog
    6 februari 2013 om 12:07

    […] Rottum plants: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog