www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Introductie van de vogelwachters op Rottumerplaat

22 april 2013 bertcorte in Rottum

Bart en Doortje 2013Sinds drie weken verblijft het echtpaar Doortje en Bart op Rottumerplaat. In deze update stellen zij zich aan je voor:

“Ik ben Doortje Dallmeijer en 64 jaar oud. Ik ben verpleegkundige van beroep en vind het leuk in mijn vrije tijd naar vogels en planten te kijken, inventarisatiewerk voor SOVON te doen, mee te helpen met veldwerk en te fotograferen. Sinds 2009 ben ik gestopt met werken in het revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht en werk nu als invalster op een nul-uren contract bij de Buurtzorg. Ik ben in 1972 getrouwd met Bart Ebbinge en we hebben drie dochters en drie kleinkinderen.”

“Ik ben Bart Ebbinge en net als Doortje 64 jaar oud. Ik heb biologie gestudeerd aan de Universiteit van Groningen. Vervolgens heb ik als ganzenonderzoeker gewerkt bij het Rijksinstituut voor Natuurbeheer (RIN), het Instituut voor Bos en Natuurbeheer (IBN)-Dienst Landbouwkundig onderzoek (DLO) en onderzoeksinstituut Alterra in Wageningen, waar ik nu nog parttime werk. Dit voorjaar kon ik vier maanden vrij maken om samen met Doortje te gaan werken als vogelwachter op Rottumerplaat.
Wat biologisch veldwerk betreft hebben wij beiden onze basistraining gehad in de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie, en kennen de vogels en planten uit het Waddengebied goed. Wij hebben ervaring met expedities naar o.a. Spitsbergen, Noord-Siberië en Alaska.”

reageren

geef een reactie

 • Anton Slotegraaf
  29 maart 2016 om 22:12

  Hallo Bart en Doortje..
  Nog altijd druk met de natuur ed wat goed
  Ik was ff benieuwd hoe het met jullie ging..
  Wij woonden naast jullie op schip in Groningen ..
  Heb goede herinneringen aan jullie…
  Veel liefs Anton (tonnie) Slotegraaf (zoon van Willem en Tonie)

 • Dorien Rooth
  25 februari 2015 om 18:10

  Hey hallo Bart & Doortje,

  Helaas klopt het emailadres niet meer wat ik van jullie heb…
  Misschien krijg ik op deze manier wél contact..

  Net heb ik een film gezien over Terschelling op de vroege vogels website en daar waren jullie in te zien en te horen! Oude tijden herrezen!
  Hoe gaat het met jullie??
  Gert-Jan (ex) was net 3 dgn naar Terschelling geweest en had de film daar op het eiland gezien en zei dat ik ‘m móest zien en dat jullie erin voorkwamen en Oene en de zoon van Bertus zorgdrager. En toen is ie gaan speuren en vond ‘m bij vroege vogels. Heel mooi! Heb meteen heimwee naar Terschelling (en natuurlijk naar Jan & Henny).
  Wonen jullie nog steeds in Wijk?

  Groeten, Dorien Rooth
  info@dorienrooth.nl

 • Jacqueline Jambroes Damming
  5 mei 2013 om 08:47

  Hallo Doortje,
  Ik was even op bezoek bij je blog nadat ik enkele weken geleden nog net een staartje van de vroege-vogels-uitzending hoorde. Wat heerlijk om daar vier maanden te zitten. Ik kijk uit naar je foto’s. Geniet volop en wie weet tot ziens. Groet,
  Jacqueline Jambroes ( Kuuk in de NJN-periode)

  • Doortje Dallmeijer
   12 juli 2013 om 08:54

   Hallo Jacqueline Een wat late reactie….wat leuk dat je ons gehoord hebt en het blog volgt. Ja het is prachtig hier. Nog een paar weken en we gaan dit pareltje in de Wadden al weer verlaten. Zou leuk zijn je weer eens te zien.

 • Wim Weijman
  22 april 2013 om 15:15

  Hallo Bart en Doortje,

  Wat leuk te lezen dat jullie op Plaat vertoeven. Vroeger gaf ik de ganzengegevens Groningen aan Bart door, die landelijk meen ik de ganzentellingen coördineerde. Zelf ben ik al tijden met pensioen, maar volg nog met interesse de gang van zaken rond de Waddenzee. Als 55+ sers wens ik jullie een goede tijd op Rottumerplaat (wie zegt dat 55+ sers niet aan de bak komen ;-))!
  Ikzelf hoop eind augustus nog een weekeinde op Plaat door te brengen, dan lees ik hopelijk al jullie bijzondere waarnemingen? Groeten, Wim Weijman

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog