www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Rottumerplaat zes weken lang op de buis!

19 september 2014 bertcorte in Rottum

Het natuurprogramma Melk en Honing van de EO besteedt 6 weken lang veel aandacht aan Rottumerplaat. Gastpresentator Kefah Allush bracht begin augustus een uniek tweedaags bezoek aan het eiland. In het broedseizoen bivakkeren hier twee a drie vogelwachters van Staatsbosbeheer om de natuur in kaart te brengen. Hun verslagen kon je afgelopenweken hier lezen. Kefah ging twee dagen met vogelwachters Tim van Nus en Jasper Zoeter op pad om de bijzondere planten en dieren op het eiland te ontdekken. Dit leverde mooie TV op!

Filmploeg Melk en Honing aan de slag met Jasper
Filmploeg Melk en Honing aan de slag met Jasper op de vlinderroute

Rottumerplaat is samen met Rottumeroog een heel bijzonder stukje van Nederland. Dat hoeven we jullie als vaste blogvolgers niet uit te leggen. Op deze Groningse Waddeneilanden kan de natuur rustig haar gang gaan en daardoor zijn het paradijsjes voor vele dier- en plantensoorten. Staatsbosbeheer zorgt voor de natuur; verder is het verlaten in deze laatste wildernis die ons land rijk is. In een reeks speciale reportages zie je de komende weken hoe Kefah de natuur op het eiland leert kennen. En krijg je een inkijkje in het belangrijke werk van de vogelwachters.

Eerste aflevering
Op 17 september trapte het programma af met een aflevering over de dynamiek in dit deel van het Waddengebied: hoe het eiland altijd in beweging is. Daarnaast laten Tim en Jasper de cameraploeg kennismaken met een bijzondere eilandbewoner: de strandzandloopkever. Dit zijn de items voor de komende 5 weken (uitzending woensdags om 19.20 uur op NPO2)

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog