www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Trek er op uit tijdens ’t Werelderfgoedweekend, o.a. in Lauwersoog!

11 juni 2015 Staatsbosbeheer in Rottum

Langs de gehele Waddenzee, van Den Oever tot aan Westernieland in Groningen, worden in het weekend van 13 en 14 juni meer dan 30 activiteiten georganiseerd. Dit vanwege het jaarlijkse Nationale Werelderfgoedweekend. Daarbij gaat onze foto-expositie ‘Mythisch Werelderfgoed: Rottumeroog’ in beknopte vorm op herhaling in Lauwersoog. Komende zaterdag wordt bovendien een speciale kaart gelanceerd: de ‘Wad-ontdekkingskaart’.

Het thema van deze vierde editie is “Het Werelderfgoed door het oog van de lens”. Daarom worden er een aantal gratis toegankelijke foto-wandeltochten georganiseerd langs de Waddenzee. Fotografen Meindert van Dijk en Ingrid van der Spoel lopen met de laarzen aan langs de Friese en Groningse kust en vertellen over de unieke natuurwaarden van het Werelderfgoed en hoe je die het beste op de ‘gevoelige plaat’ kunt krijgen. In ons Activiteitencentrum de Bosschuur  in Lauwersoog (in Nationaal Park Lauwersmeer)zijn prachtige foto’s van ons mythische eilandje Rottumeroog te zien van de bekende fotograaf Jasper Doest; gemaakt in opdracht van National Geographic en vorig jaar zomer geëxposeerd in Groningen.

De nieuwe Wad-Ontdekkingskaart
De nieuwe Wad-Ontdekkingskaart

Om het Werelderfgoed Waddenzee ook door de ‘eigen lens’ te bekijken, zijn alle bezoekers uitgenodigd om mee te doen aan een speciale fotowedstrijd die alleen dit weekend loopt. Foto’s kunnen gepost worden op de sociale media met de vermelding #FotoWaddenzee. Je kunt onder meer een wadwandeltocht winnen voor de hele klas, of juist een expeditie voor twee naar jawel… Rottumeroog.

Honderdduizend Wad-ontdekkingskaarten
Tijdens het Werelderfgoedweekend wordt ook de “Wad-ontdekkingskaart” gepresenteerd. Deze kaart werpt letterlijk een nieuwe blik op de Waddenzee. Namelijk in vogelvlucht en vanaf de Noordzee, en met tal van tips en weetjes. En weet je, nog nooit hebben zoveel verschillende organisaties meegewerkt aan één kaart.
De “Wad-ontdekkingskaart vershijnt in een eerste oplage van 100.000 stuks langs de gehele Waddenkust en is gratis mee te nemen bij VVV’s, bezoekerscentra en diverse havens in het Waddengebied. Uiteraard wordt de kaart ook uitgedeeld aan alle deelnemers van de excursies tijdens het weekend. Naast foto-wandeltochten, worden er nog veel meer activiteiten georganiseerd. Zie www.werelderfgoedweekendwaddenzee.nl.

Over de mini-expositie ‘Mythisch Werelderfgoed Rottumeroog’
Boswachter Jaap Kloosterhuis heet u van harte welkom in het Activiteitencentrum De Bosschuur, aan De Rug 1, 9976 VT  Lauwersoog.
De openingstijden zijn op 13 en 14 juni: 11 – 17 uur

iPad versie van National Geographic over Rottumeroog, mei 2014
iPad versie van National Geographic over Rottumeroog, mei 2014
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog