www.boswachtersblog.nl/ Rottum

De Rottums in Rotterdam (en NYC en op grote hoogte..)

21 oktober 2015 Staatsbosbeheer in Rottum

De documentaire ‘De Vogelwachter; tijd bestaat niet, enkel tij’ van Hans den Hartog is, zoals jullie misschien weten, geselecteerd voor maar liefst drie filmfestivals. We beginnen met het gerenommeerde internationale Wildlife Conservation Film Festival wat deze week plaatsvindt in New York. Hans’ film is geprogrammeerd met de titel The Bird Ranger; No Time, Only Tide. Bij terugkomst in Nederland kan Hans meteen door naar Rotterdam voor de 1e editie van het Wildlife Film Festival van 29 oktober t/m 1 november. De film draait hier op de 31e.

Nieuwe filmposter van 'De Vogelwachter'
Nieuwe filmposter van ‘De Vogelwachter’
Wat heeft dit met de Rottums te maken? De film gaat over het werk van de laatste professionele vogelwachter van Staatsbosbeheer en onze vele vrijwillige vogelwachters. Het biedt uiteraard veel mooie beelden van natuurgebied De Boschplaat op Terschelling en van de onbewoonde eilanden Engelsmanplaat én… Rottumerplaat. Lees hier een korte ‘synopsis’ op het weblog van onze collega’s van Terschelling. De Vogelwachter was tot nu toe te zien op Oerol, de Terschellinger Filmdagen, Vroege Vogels NPO2, NPOdoc, en in diverse filmhuizen. En natuurlijk volgt het 3e filmfestival nog: die van Leeuwarden op 11-15 november (Noordelijk Film Festival). Oh, en sinds begin oktober is de film te bekijken op alle KLM intercontinentale vluchten! Een mooie bijdrage aan bewustwording van de schoonheid en bijzonderheid van ons Werelderfgoed de Wadden.

‘En de aarde was woest en ledig’
Naast de film van Hans den Hartog is er nog meer ‘Rottum’ in Rotterdam. National Geographic-fotograaf Jasper Doest is te gast op het Wildlife Film festival en verzorgt een lezing over zijn bezoeken aan Rottumeroog in 2012 – 2013, onder de titel: ‘En de aarde was woest en ledig’.

En de aarde was woest en ledig. Foto: Jasper Doest
En de aarde was woest en ledig. Foto: Jasper Doest
Aan de hand van zijn eigen werk voor NatGeo en recenter filmmateriaal van cameraman Thomas Klomp doet Jasper Doest de waddenwildernis herleven onder begeleiding van gitarist Wouter Huizinga. Dit is op zondagmiddag 1 november te zien. Meer info op Jasper’s eigen website.

Groeten van (een trotse) communicatieadviseur Jorien Bakker en boswachter Bert Corté

Tip: Bekijk de Facebookpagina van Wildlife Conservation Film Festival

reageren

geef een reactie

  • Film about birds on Dutch Terschelling island | Dear Kitty. Some blog
    29 april 2016 om 14:00
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog