www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Kinderen kunnen blijven spelen met zand en water in Speelbos Het Zandspoor

21 oktober 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen
Speelbos het Zandspoor

Speelbos het Zandspoor

Dankzij de crowdfundingcampagne “Laat het water stromen” van het Buitenfonds kunnen kinderen blijven spelen met water en zand in Speelbos Het Zandspoor in Schoorl. Op donderdag 26 oktober worden om 14.00 uur de cheques met een totaalbedrag van 2400,00 euro aan de boswachter en vrijwilligers van Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer overhandigd. Met dit geld wordt de waterpomp vervangen.

Crowdfundingcampagne Buitenfonds helpt Buitencentrum Schoorlse Duinen 

De donaties aan het Buitenfonds zijn gedaan door de Rabobank Noord-Kennermerland, Gemeente Bergen, Restaurant Merlet, BeautyStudio Anoeska de Wit, Bas Schipper, Chris Kalden, Renate Schouten en diverse bezoekers van Buitencentrum Schoorlse Duinen. Na de overhandiging van de cheques nemen de kinderen de waterpomp in gebruik met een waterspel.

Buitenfonds
Via het Buitenfonds kunnen particulieren en bedrijven bijdragen aan projecten van Staatsbosbeheer waarvoor geen reguliere financiering beschikbaar is. Het speelbos Het Zandspoor bestaat al sinds 1997 en is voor kinderen een heerlijke plek om buiten te spelen. Jaarlijks komen er 100.000 kinderen hier onder andere spelen met zand en water. Ook voor scholen en buitenschoolse opvang is dit een veilig plek om buiten te spelen. Het Speelbos is vrij toegankelijk. Destijds is het Speelbos ingericht met een rijkssubsidie. Inmiddels ontvangt Staatsbosbeheer geen subsidie meer voor de vervanging van onderdelen en uitbreiding van het Speelbos. Dankzij het Buitenfonds is het mogelijk om crowdfundingscampagnes op te zetten. Hierdoor kunnen we financiering krijgen voor onderdelen waar vanuit de overheid geen subsidie meer voor is.

Speelbos Het Zandspoor
In de duinen naast Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt Speelbos Het Zandspoor, beschermd door een legertje wortelwakers en knotse knoesten. Deze grappige boompoppen bewaken het terrein zodat de kinderen hier fijn kunnen spelen. Lekker met water kliederen, klauteren over omgevallen bomen, zand verplaatsen met een treintje of heerlijk op blote voeten lopen over het blote voetenpad. Voel de verschillen tussen onder andere het zand, schelpen en dennenapppels.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog