www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Boswachters zoeken leukste hond van Schoorl

25 januari 2023 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Foto: Dennis Gouda fotografie

De Schoorlse Duinen zijn een prachtige plek om je hond uit te laten. Honden mogen de ene helft van het jaar in bepaalde delen van het natuurgebied loslopen, maar vanaf 1 maart moeten ze aan de lijn, omdat dan het broedseizoen begint. Om hondenbezitters hier op een opvallende manier aan te herinneren, start Staatsbosbeheer weer de zoektocht naar de leukste hond van Schoorl. Wie wordt het boegbeeld van 2023 en de opvolger van de vorige winnaars, Soof en Lieve?

Elk voorjaar vragen de boswachters aandacht voor het aanlijnen van de honden. Afgelopen twee jaar hebben de boswachters de leukste hond gezocht én gevonden. De boswachters zien zoveel leuke honden lopen in het gebied, dat ze graag een lokale hond als boegbeeld voor de campagne nemen. Hiervoor zoeken zij de leukste, schattigste, mooiste hond van Schoorl.

Verkiezing Leukste hond van Schoorl

Vanaf woensdag 25  januari kan iedereen de  leukste foto van zijn of haar hond insturen. Een team van boswachters zal een shortlist van de leukste honden uitkiezen. Hierbij wordt gelet op uitstraling, locatie (in de natuur) en natuurlijk of de hond aan de lijn zit. Het publiek mag uit de shortlist hun favoriet kiezen. De winnende hond krijgt een professionele fotoshoot en komt op alle banners en borden in het gebied.

Foto: Dennis Gouda Fotografie, Soof was de leukste hond in 2022

Start van het broedseizoen: honden aan de lijn

Van 1 maart tot 1 september moeten alle honden in de Schoorlse Duinen aan de lijn voor het broedseizoen. Loslopende honden kunnen de dieren in het bos erg verstoren. In de duinen broeden vogels als de houtsnip en nachtzwaluw op de grond. Honden die dicht langs hun broedplek lopen kunnen de aanstaande ouders verjagen. Alleen de geur die de honden achterlaten kan al genoeg zijn. Ook voor vossen, marters en konijnen is de rust in deze periode extra belangrijk.

Doe mee

Wil jij jouw hond zien stralen op de grote banners in de Schoorlse Duinen? Stuur dan je foto hier in of deel deze op Instagram #deleukstehondvanSchoorl. De boswachters willen natuurlijk ook weten waarom jouw hond de leukste hond van Schoorl  is! Meedoen kan t/m zondag 5 februari.

reageren

geef een reactie

 • ans rietveld
  27 januari 2023 om 13:31

  Wordt het niet een beetje veel, al die hondenpoep. Soms zelfs met een zakje erom. Waar zijn alle afvalbakken gebleven?

  • Boswachter Samuelle
   30 januari 2023 om 11:57

   Best Ans,

   Het is de bedoeling dat iedereen zelf de hondenpoep opruimt en het zakje in een vuilnisbak gooit. De meeste bakken staan aan de buitenrand van het gebied.

   Groeten
   Boswachter Samuelle

 • Ilse
  27 januari 2023 om 12:53

  Waar kunnen de reeds ingezonden foto’s worden bekeken?

  • Boswachter Samuelle
   30 januari 2023 om 11:47

   Dag Ilse,

   Dat is niet mogelijk. Maar over een week wordt de shortlist bekend waarop gestemd kan worden 🙂

   Groetjes
   Boswachter Samuelle

 • Ina Snijder
  25 januari 2023 om 21:17

  Moet de hond uit Schoorl komen? Wat als we regelmatig in het bos van Schoorl. Mvg Ina

  • Boswachter Samuelle
   26 januari 2023 om 09:42

   Als je geregeld in de Schoorlse Duinen komt mag je meedoen! Ik kijk uit naar je inzending!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog