www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Streefbedrag voor renovatie uitkijktoren binnen!

16 maart 2023 Boswachter Mikal in Schoorlse Duinen

Mooi nieuws: het bedrag wat nodig was voor de renovatie van de uitkijktoren in de Schoorlse Duinen is binnen! Dankzij vele sponsoren die een donatie deden op het Buitenfonds kan de uitkijktoren na de zomer opgeknapt worden.

De uitkijktoren staat in de Schoorlse Duinen, de hoogste duinen van Nederland. Vanaf de top heb je aan de ene kant een prachtig uitzicht over de polder, aan de andere kant kijk je uit over de Schoorlse Duinen. Hier vind je bossen, ruime heidevelden en stuivend zand. Een prachtige plek voor mens en natuur.

Sponsoren en donateurs in actie

Circa 2 jaar geleden sloten we de toren af, omdat deze niet meer veilig was. Helaas hadden we zelf niet de financiële middelen om de uitkijktoren weer veilig te maken. Staatsbosbeheer ontvangt namelijk geen subsidies voor onderhoud en aanleg van recreatieve voorzieningen als uitkijktorens en trappen. Daarom vroegen we bezoekers om een bijdrage via ons Buitenfonds.

Op deze oproep hebben veel mensen gereageerd en een donatie gedaan.  Daarnaast zijn er enkele grote sponsoren, waaronder de Barry Foundation en Le Champion, die het mede mogelijk gemaakt hebben de benodigde 12.500 euro voor de opknapbeurt en het onderhoud in de komende jaren bij elkaar te krijgen.

Dankjewel

Wij willen als boswachters van de Schoorlse Duinen iedereen heel hartelijk danken voor jullie bijdrage! Het blijft bijzonder om te zien dat onze bezoekers het gebied zo’n warm hart toe dragen.

Planning werkzaamheden

Momenteel is het broedseizoen in volle gang. De werkzaamheden aan de uitkijktoren zullen gaan starten na het broedseizoen, dat tot 1 september duurt in de Schoorlse Duinen. De exacte datum voor de start van de werkzaamheden is afhankelijk van de planning van de aannemer en de levertijd van de bouwmaterialen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog