www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Doe mee met de Natuurwerkdag op 4 november

6 oktober 2023 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Op 4 november is het weer zover: de landelijke Natuurwerkdag! Ook dit jaar gaan we in Schoorl weer aan de slag. Dit keer gaan we de heide opschonen bij de Hargerplas. Hiervoor hebben we jullie hulp nodig!

Zonder beheer groeit de heide langzaam dicht en verdwijnen veel belangrijke soorten insecten, vogels en planten. Als je door de heidevelden loopt zie je overal boompjes opschieten. Het gaat bijvoorbeeld om vogelkers, berken en grove dennen, die zich makkelijk verspreiden. We trekken de jonge boompjes uit als dat kan en zagen oudere bomen laag bij de grond af zodat ze niet meer uitlopen.

Door het heidegebied open te houden, worden veel soorten geholpen die in het open heidegebied hun thuis hebben. Bijvoorbeeld zandhagedissen, de nachtzwaluw en ontelbaar veel soorten insecten, vlinders en libellen.

Hargerplas

Dit jaar gaan we aan de slag bij de Hargerplas. We verzamelen om 9:30 uur verzamelen op de Harger parkeerplaats aan de Hargerzeeweg te Schoorl. Parkeren is gratis. Vanaf daar wandelen we naar de werklocatie (circa 10 minuten).

We werken tot circa 14.00 uur. Wij verzorgen koffie, thee en natuurlijk iets lekkers daarbij. Lunch moet je zelf even meenemen. Daarnaast ook werkhandschoenen. Het gereedschap voor de klus wordt verzorgt door Staatsbosbeheer.

Doe je mee?

Het werk is geschikt voor iedereen die lichamelijk in goede conditie is. Ook kinderen vanaf circa 9 jaar zijn (onder begeleiding van een volwassene) welkom om mee te helpen 💪

Aanmelden kan op www.natuurwerkdag.nl.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog