www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Handen uit de mouwen tijdens Natuurwerkdag

2 november 2021 Boswachter Mikal in Schoorlse Duinen

Help mee op de natuurwerkdag van 6 november. Foto: Marleen Annema

Op zaterdag 6 november gaan we wat leuks doen en jij kunt meehelpen! We doen namelijk mee aan de landelijke Natuurwerkdag. In de Schoorlse Duinen en het Dijkgatbos kun je samen met de boswachters aan het werk om de natuur een handje te helpen, ook als je geen ervaring hebt met werken in de natuur.

Schoorlse Duinen

Op de heide in de Schoorlse duinen gaan we aan de slag voor insecten, zandhagedissen en vogels in de hei. We gaan jonge boompjes en struiken zoals de Amerikaanse vogelkers verwijderen om de hei te behouden; anders groeit ze dicht. Door het heidegebied open te houden, worden veel soorten geholpen die in het open heidegebied hun thuis hebben. De bloeiende heide in augustus geeft bovendien voedsel aan de bijen.

In Schoorl gaan we ’s morgens aan de slag van 8.30 tot circa 13.00 uur.

Dijkgatbos

Het Dijkgatbos heeft op sommige plekken nog vrij harde overgangen tussen bos en de kruidenrijke graslanden eromheen. Tijdens de natuurwerkdag gaan we op een van deze locaties aan de gang om een bosrand te maken. Dit betekent dat we de (jonge) boompjes die daar opgekomen zijn gaan snoeien zodat er meer licht op de bodem komt.

Hierdoor komt er ruimte voor andere planten en struiken. Dit is belangrijk voor sommige soorten (broed)vogels, en voor veel insecten. We werken dus aan het vergroten van de biodiversiteit in het gebied!

We zijn van 10.00 tot 16.00 aan het werk, maar het is natuurlijk ook mogelijk om bijvoorbeeld een halve dag te komen.

Doe je mee?

Het werk is geschikt voor iedereen die lichamelijk in goede conditie is. Ook kinderen vanaf circa 9 jaar zijn (onder begeleiding van een volwassene) welkom om mee te helpen 💪

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog