www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Nieuwe boswachter Schoorlse Duinen stelt zich voor

8 oktober 2020 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Voor 6e keer kijk ik of alles in mijn tas zit. Pen, schrijfblok, lunch en waterfles. Oké, tijd om te vertrekken naar de werkschuur in Schoorl. Spannend, mijn eerste werkdag als boswachter publiek in de Kop van Noord-Holland. Na een prettig kennismakingsrondje met mijn nieuwe collega’s voel ik me al meteen thuis. Wel een beetje onwennig zo zonder handen te schudden en afstand van elkaar te houden vanwege corona. Via deze digitale weg - en hopelijk snel buiten, in het natuurgebied - wil ik mij graag voorstellen: ‘aangenaam Samuelle van Deutekom.’

Biologe met een droombaan

Voor mij is mijn meisjesdroom uitgekomen om als boswachter bij Staatsbosbeheer aan de slag te gaan. Van jongs af aan heb ik genoten van de natuur en stoere ‘buiten’ dingen zoals hutten bouwen en survivallen. Jaren later was mijn studiekeuze snel gemaakt: biologie. Met een master diploma op zak vond ik al snel een leuke baan in Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek bij Natuurmonumenten waar ik drie jaar heb gewerkt. Ik heb veel ervaring opgedaan op het vlak van communicatie, projecten, vrijwilligers aansturen en evenementen organiseren.  De combinatie van bioloog en communicatie spreekt mij erg aan. En als boswachter publiek in o.a. de Schoorlse Duinen zet ik graag mijn drive in voor de verbinding met de omgeving en laat ik de pracht van de natuur zien. Zodat zoveel mogelijk mensen van deze prachtige plek kunnen genieten.

Inwerken

De komende periode word ik op sleeptouw genomen door verschillende collega’s. Om me te verdiepen in de gebieden waarvoor ik als boswachter publiek jullie gastvrouw en het gezicht naar buiten ben. Er is genoeg te zien en te ontdekken. Zoals het speelbos, de lepelaar foerageerplekken (soort vogel snackbar) en heel veel leeswerk. Ik ga mij zo vastbijten in het beheerplan Beheerplan voor Nature 2000 gebied: Schoorsle Duinen.

Volg mij

Via deze blog zal ik jullie regelmatig op de hoogte houden van de natuur en de ontwikkelingen in de duinen.  Willen jullie alles weten over het dagelijks wel en wee van de boswachter? Volg me dan op Instagram.

reageren

geef een reactie

 • hans
  21 april 2024 om 10:51
 • hans
  21 april 2024 om 10:49

  nou ik kom er niet meer .mijn hart bloed .

 • Rob van Esseveld
  20 oktober 2020 om 10:20

  Welkom Samuelle! Als vrijwilliger voor het SBB kom ik veel in het duin. We zullen elkaar dus vast nog wel ‘ns ontmoeten.

  Succes!

 • Jacqueline Boeckhorst
  16 oktober 2020 om 08:38

  Samuelle, veel plezier met je nieuwe baan in dit prachtige stukje Nederland!

 • Dook Vlugt
  13 oktober 2020 om 20:26

  Samuelle, bevalt het al in het Schoorlse? Baaknol en de Kerf al bezocht ?, de bosreservaten kan ik je aanbevelen, maar pas op voor braam dat op veel plaatsen groeit.
  Boswachter publiek, da´s een fraaie taak.
  Wij komen elkaar vast wel eens tegen in het veld, met zes anderen doe ik onderzoek naar de broedende roofvogels in het duin. Binnenkort komt het verslag van seizoen 26, dat van dit jaar. Via Leon Kelder zal dat ook in de Corsicaan komen.
  Succes met je bezigheden!

 • Gosse Wijma
  11 oktober 2020 om 16:15

  Samuelle, van harte welkom in de Schoorlse Duinen. Ik hoop je snel eens te ontmoeten. Als vrijwilliger-coördinator behoor ik tot de woensdaggroep die voornamelijk hun werkzaamheden doen in de Pettemer Duinen, St. Maartenszee en het Callantsoog. Ik wens je veel succes bij je werkzaamheden als boswachter publiek.

 • Wilma Delaive
  8 oktober 2020 om 18:40

  Samuel, van harte gefeliciteerd met je nieuwe aanstelling,
  een prachtig gebied waar je gaat werken , jammer genoeg ben ik ook geschrokken hoe er toch zo makkelijk hele stukken bos zijn gekapt , Noord Holland heeft te weinig bomen , en aan de kust is het zeldzaam , het zou toch doodzonde zijn als een achterhaalt plan ( natura 2000) er voor zorgt dat dit gebied langzaam maar zeker in een grote kattenbak veranderd , voor een verdwaalde hagedis ,
  daarnaast is de kans op een bosbrand met de terugkerende hittegolven groot ,
  waardoor er ook veel bos verloren kan gaan ,
  Ik wens je veel plezier en wijsheid toe in je nieuwe baan
  met vriendelijke groet Wilma Delaive

 • Johan Koeleman
  8 oktober 2020 om 17:38

  Beste Samuelle,

  Hartelijk gefeliciteerd met je aanstelling als boswachter publiek Schoorlse Duinen.
  Meerdere jaren heb ik een heerlijke tijd doorgebracht in deze duinen.
  In 2018 waren mijn partner en ik ernstig geschokt door de ongelooflijke kaalslag in de duinen.
  Ik heb foto’s gemaakt van de schokkende kaalslag die er toen heeft plaatsgevonden. De (non)uitleg die ik kreeg van SBB heeft me alleen maar meer geschokt.

  Van harte hoop ik dat jij je niet op sleeptouw laat nemen door je collega’s in dit
  destructieve beleid van SBB.

  Houd je rug recht en laat alsjeblieft je invloed gelden om in Nederland zoveel mogelijk bomen OUD te laten worden.

  Vriendelijke groet,
  Johan Koeleman

  • Eric Taanman
   10 oktober 2020 om 11:54

   Ook van mij een hartelijk welkom.
   Wat ik zo bijzonder vind, is dat er mensen zijn die een vakman/vrouw inhuren op dingen te doen waar ze geen verstand van hebben. In mijn werkzaam leven was/ben ik elektricien . Vakman dus , en verstand van elektra. daarmee kan je andere mensen van dienst zijn.
   Op de opleiding is redelijk interessant en breed.
   Zo schat ik ook in, dat jullie als SBB ook vakmensen zijn en weten wat jullie doen.
   De beslissingen worden niet zomaar genomen. Wel overwogen doen jullie de dingen die nodig zijn om ons mooi duingebied,( inclusief de dieren die daar nog zijn en weer mogen komen) mooi te laten zijn en voor de toekomst te bewaren.
   Vakmensen dus met visie.
   Daar heb ik vertrouwen in en niet zo in die schreeuwers die denken het beter te weten.
   Zolang er mensen zijn, zullen de meningen verdeelt zijn.
   Nogmaals welkom bij ons hier in Schoorl. Blijf jezelf en geniet van hetgeen je mag doen.
   Eric Taanman

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog