www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Wat vind jij van de Schoorlse Duinen?

24 februari 2024 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Recreanten kunnen veel beleven binnen de Schoorlse Duinen. Steeds meer mensen trekken de natuur in en bezoeken dit mooie N2000 natuur gebied. Staatsbosbeheer is benieuwd, hoe ervaar jij de Schoorlse Duinen?  

 

Om de natuurervaringen van mensen in kaart te brengen ben ik, Heske, stage gaan lopen bij Staatsbosbeheer. Als student Bos en Natuurbeheer ga ik dit op verschillende manieren onderzoeken. Naast de vragenlijst zal ik ook mensen interviewen over hun verdere natuurbeleving. Dus vanaf wanneer ervaar je iets als natuurlijk en welke waarden hecht je daaraan? Ik zal de periode dat de vragenlijst open staat in en rondom het Buitencentrum te vinden zijn.  

Wil jij meehelpen?  

De vragenlijst duurt tussen de 10 en 15 minuten en gaat verschillende thema’s van de Schoorlse Duinen af. Je kan hem invullen tot 17 maart. Met het invullen maak je ook kans op een cadeau pakket uit het Buitencentrum.

Klik hier om direct naar de vragenlijst te gaan.

Met het invullen van de vragenlijst help je de boswachters en maak je kans op dit pakket.

Waarom doen we dit? 

Waarom is dit onderzoek belangrijk voor Staatsbosbeheer? Het is belangrijk voor Staatsbosbeheer om een goede balans te vinden tussen goede recreatiemogelijkheden en een gezonde natuur. De toegenomen interesse in natuur is zeer welkom, maar oefent ook druk uit op de dieren en planten. Om een goede balans te vinden tussen recreatie en natuur willen we graag weten hoe mensen de Schoorlse Duinen ervaren. 

Groetjes Heske

 

reageren

geef een reactie

 • Bauk van Dijk
  24 februari 2024 om 17:28

  Het laatste jaar lomen we niet meer in de boswachterij. We hebben onze tekkel altijd aan de lijn en nemen zijn poep weer mee. Dat is natuurlijk heel braaf maar levert wel ergernis op over al die loslopende honden. En volgens mij holt de bioversiteit ook achteruit door al die vele kilo’s hondenstront elke dag. Jammer.

  • Fjj Weel
   26 februari 2024 om 00:08

   De boa moeten meer recht geven mensen bekeuring uitdelen die niet aan de regels houden

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog