www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Man met de hamer tegengekomen?

1 november 2011 maaikestaatsbosbeheer in Terschelling

Het zou zomaar kunnen dat u afgelopen week de man met de hamer bent tegengekomen…

Afgelopen week hebben collega boswachter Jan Ellens en ik de gele palen op de Noordsvaarder hersteld en weer voorzien van een geel kleurtje. Nou zijn we sowieso wel in voor een beetje kleur in de natuur, helemaal zo in de winter.  Maar dit werd gedaan met het oog op het komende strandrijdseizoen.

Vanaf 1 november mag er weer gereden worden op het Noordzeestrand, tenminste door iedereen die daarvoor een vergunning van de gemeente Terschelling heeft gekregen. De rijen palen met gele koppen zijn geplaatst om op het strand nog eens extra aan te geven waar niet met motorvoertuigen gereden mag worden. Dit doen we om kwetsbare natuur zoals de jonge duinen te beschermen. Deze gebieden zijn kwetsbaar en belangrijk voor een aantal bijzondere planten en dieren. Het is ook belangrijk dat deze duintjes zich ongestoord kunnen ontwikkelen tot grotere duinen. Daarom staan nu bij de jonge duinen ter hoogte van paal 5 ook een aantal gele palen.

De gele palen zijn ook te vinden bij de Koffieboonplaat, wat een belangrijke rustplaats is voor vogels en zeehonden. Bij verstoring van de dieren kunnen ze veel energie verliezen die ze hard nodig hebben om de winter te overleven.

Afgelopen week hebben de collega’s van m.s. Krukel (ministerie van EL&I) Arjen Dijkstra en Bert Meerstra staken ingespoten op de noordzijde van de Koffieboonplaat. De grote gele strandpalen die er eerst stonden zijn afgelopen jaar grotendeels weggeslagen. Met de hulp van Arjen en Bert is dit ecologisch waardevolle en verstoringsgevoelige gebied (artikel 20) weer duidelijk aangegeven.

[slideshow]

reageren

geef een reactie

  • Joeri Staatsbosbeheer
    2 november 2011 om 09:17

    Vrouw met de kwast / vrouw met de zaag. Het was de man met de hamer 😉

  • petermiedema
    1 november 2011 om 17:36

    Er was dus ook een vrouw met de hamer …….

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog