www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Kom naar de meeuwen van Tinbergen

19 juni 2012 Boswachter Remi in Terschelling

Gedragsbioloog en Nobelprijswinnaar Niko Tinbergen volgde in 1947 een kolonie meeuwen op Terschelling. Zo kwam hij erachter dat sommige kunstmatige, of supernormale, prikkels op dieren sterker werken dan originele prikkels. Tinbergen zag dit als bewijs dat gedrag biologisch en niet cultureel bepaald is, waarmee hij zijn tijd ver vooruit was.

Theatergroep Cowboy bij Nacht speelt tijdens Oerol de voorstelling ‘de meeuwen van Tinbergen‘, en onderzoekt daarin wat de ontdekking van Niko Tinbergen voor de mens betekent. Dit met als uniek decor de Boschplaat, op een korte afstand van de meeuwenkolonie. Je kunt na de voorstelling met een huifkar naar de kolonie, of een kijkje nemen in het tentenkamp, dat in samenwerking met museum Boerhaave is ingericht.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=hn6YYLCpd-o&w=560&h=315]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog