www.boswachtersblog.nl/ Texel

Recreatiekaart Texel van Staatsbosbeheer is herzien.

30 januari 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
De 8e druk van de recreatiekaart Texel die Staatsbosbeheer in samenwerking met Falkplan BV uitgeeft is herzien. Veranderingen in wandelroutes, zoals het nieuwe tracé van het Texelpad zijn verwerkt. Ook de nieuwe ommetjes van de Agrarische Natuurvereniging De Lieuw staan nu op de kaart. Een ander nieuwtje is dat op de achterkant een vergrote kaart van De Dennen staat, waarop de namen van alle bospaden beter te lezen zijn. Hiermee komen we te gemoet aan vragen van gebruikers. De kaart is voor € 6,99 te koop, onder andere bij Ecomare en via www.staatsbosbeheer.nl

Vernieuwingen van de vorige druk, de vermelding van de fietsknooppunten en het aanbrengen van een kilometergrid (waardoor afstanden makkelijker zijn te schatten en een goede plaatsbepaling mogelijk is) zijn vanwege positieve reacties gehandhaafd. Uiteraard is ook de vermelding van hellingen plus hun categorie en kwaliteit (verhard, half verhard, onverhard, ruig) van voetpaden, een hulpmiddel om te bepalen of een bepaald pad bij u past, ook op deze versie vermeld. Ondanks alle inspanning kunnen we een wijziging over het hoofd hebben gezien, ook zal er al snel weer wat veranderen. Tips om de volgende versie nog beter te maken zijn altijd welkom, via e.spek@staatsbosbeheer.nl.

Veel wandel en fietsplezier,
Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Pieter dG
    6 februari 2014 om 12:22

    De kwestie van 7e – 8e druk is hiermee wat mij betreft keurig opgelost. Het betekent wel dat, wie de kaart van Texel wil hebben met de nieuwste wijzigingen en het stuk wadwandelen er op, die bij uitgever Falk moet bestellen en (nog) niet bij SBB.

    Vriendelijke groet

    Pieter de Groot

  • Kees Jaap Harting
    31 januari 2014 om 16:41

    Kom ik bij Daan – weet die nog van niets – gaat hem bestellen…

    • Erik van der Spek Staatsbosbeheer Texel
      1 februari 2014 om 18:15

      Ook wel eens leuk dat je Daan informatie kan geven. Hij geeft dat vaak genoeg.

  • Kees Jaap Harting
    30 januari 2014 om 16:50

    Eindelijk een nieuwe kaart van De Dennen ?! Dat zou mooi zijn. Ben benieuwd… Ga hem morgen halen.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog