www.boswachtersblog.nl/ Texel

Staatsbosbeheer Texel rijdt ook elektrisch

26 februari 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERADe boswachters van Staatsbosbeheer op Texel rijden nu ook elektrisch. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar de eerste elektrische auto is in gebruik genomen. Via de Texelse dealer Garage Dros is een Renault ZOE afgeleverd. Deze auto zal ook gebruikt worden tijdens surveillance. Uit proeven blijkt dat onze gasten het waarderen wanneer de boswachter op wandel- en fietspaden elektrisch rijdt.

De auto zal ook gebruikt worden voor ritten naar de overkant. Onze meeste ritten daar liggen boven de lijn Alkmaar – Hoorn wat prima binnen het bereik past. Een groot deel van de overige ritten buiten Texel blijft binnen Noord-Holland en Friesland, wat kan als op de bezoeklocatie een oplaadpaal beschikbaar is. Na het bezoek is de accu dan weer voldoende opgeladen voor de hele terugreis.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

 • Ed van der Ham
  1 maart 2014 om 21:22

  Bij de organisatie waar ik bij werk rijden we al een tijd elektrisch. De auto rijd heerlijk en is erg stil. De mensen schrikken van je als je op eens achter ze rijd. De accu wordt snel zwakker en de afstand die je ermee kan rijden korter. Ik vraag mij af of het voordeliger is voor het milieu. De Elektriciteit moet opgewekt worden. Het idee van Niek is prima.

  • Erik van der Spek Staatsbosbeheer Texel
   2 maart 2014 om 17:08

   Niets is zonder nadelen. Zeker wanneer het gaat lukken om steeds meer zon energie op te wekken en de accu’s nog beter worden wordt elektrisch rijden interessant. De accu’s kunnen een middel worden om tijdelijk teveel geproduceerde stroom op te slaan. De oplossing voor Niek is prachtig voor alles wat niet op stroom kan, de hoeveelheid frituurvet is uiteindelijk ook maar beperkt. We hebben veel verschillende oplossingen nodig om fossiel gas en olie niet meer nodig te hebben.

 • Piet van Noort (@PietvanNoort)
  26 februari 2014 om 19:16

  Compliment Staatsbosbeheer Texel. Nu nog een schone energiebron bv. Golfdempers die zand naar de kust kunnen sturen en schone stroom op kunnen wekken. Dit om natuur en milieuschade van huidige zandsuppleties te beperken en deze te verminderen zodat er minder overheidsgeld in zee wordt gespoten.

 • Niek
  26 februari 2014 om 18:55

  Wel jammer, dat jullie niet gekozen hebben voor plantaardige olie of biodiesel lokaal gemaakt van gebruikt Texels frituurvet. Geheel CO2 neutraal, beter dan elektrisch.

  • Erik van der Spek Staatsbosbeheer Texel
   27 februari 2014 om 08:38

   Die kan beter gereserveerd worden voor een voertuig dat (nog) niet elektrisch kan werken.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog