www.boswachtersblog.nl/ Texel

Vrijwilligers bouwen tuinwal en beheren insectenreservaat op Texel hulp is welkom.

25 maart 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

SONY DSC
Elk voorjaar komt de werkgroep Kwadijkervlot uit Purmerend een weekend op Texel, hulp is daarbij van harte welkom. Deze keer werken ze niet alleen op de Hoge Berg, maar ook nabij Ecomare. 29 en 30 maart 2014 komt deze werkgroep voor het elfde jaar helpen bij het behoud van dit bijzondere stukje Texel.

Op zaterdag 29 maart zijn ze vanaf 9.30 uur bezig met het voor Staatsbosbeheer bouwen van een tuinwal nabij Ecomare. Langs het hooiland De Hoorn bij het Alloo maken zij een tuinwal langs de perceelgrens met Ecomare. De afrastering wordt hier vervangen door een landschappelijk aantrekkelijkere tuinwal. Voor geïnteresseerden is dit een uitgelezen kans om te leren hoe je deze typisch Texelse perceelsscheiding aanlegt.

Zondag 30 maart is de groep van 10.00 – 14.00 bezig met het onderhoud voor Natuurmonumenten van het insectenreservaat De Zandkuil aan het Doolhof. Er wordt gehooid en boompjes en struiken uitgestoken om het heischrale grasland in stand te houden. Ook worden er stukjes geplagd en stijlkantjes gemaakt om voor de graafbijen en graafwespen, maar ook mierenleeuwen nest gelegenheid te maken.

De werkgroep is gedurende het hele jaar actief met het beheer van natuurgebieden van Staatsbosbeheer en het Hoogheemraadschap en besteed de vrijwilligersvergoeding aangevuld met bijdragen van Stayokay en TESO aan het werken op Texel.

Werkgroep Kwadijkervlot: Ben Brugge 06.22056916

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog