www.boswachtersblog.nl/ Texel

Honden welkom ! Honden op Texel, waar kan wat en let op uw kat

8 april 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

hondenfolder NL-408164434-0001Honden welkom !
Gemeente, Staatsbosbeheer en VVV Texel brengen gezamenlijk hondenflyer uit

Op veel plaatsen op Texel mogen honden los lopen, vaak afhankelijk van het seizoen. De handige nieuwe hondenflyer van VVV Texel, Staatsbosbeheer en Gemeente Texel laat alles wat een hondenbezitter weten wil in één oogopslag zien.

Rennen over het strand! Honden zijn er dol op. Maar mag dat eigenlijk wel? En zo ja, waar en wanneer? En mag de hond ook loslopen in het bos of langs de schapenweiden? Dat zijn vragen waar menig Texelaar geen antwoord op heeft. Daarom is de nieuwe hondenflyer zowel handig voor eilandbewoners als toeristen. Ook over het voorkomen van verwildering van katten geeft de folder advies.

De flyer is gratis verkrijgbaar bij de VVV, Ecomare, gemeente en diverse logiesverstrekkers. Op de ene zijde staat de Nederlandse tekst en op de andere de Duitse. De flyer te ook vinden op de hondenpagina van de site van de VVV, www.texel.net en dit weblog van Staatsbosbeheer.

hondenfolder D-408164459-0001

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Jennifer Spitsbaard
    9 april 2016 om 16:44

    Kunnen jullie mij deze flyer ook toesturen, zodat ik altijd zeker ben dat ze los lopen waar ze los mogen en dus niet de natuur in gevaar brengen

  • Het broedseizoen begint, houdt honden aan de lijn en katten binnen | Staatsbosbeheer Texel
    2 maart 2015 om 09:16

    […] Honden aangelijnd Vanaf 1 maart tot 1 september moeten honden in het hele Nationaal Park Duinen van Texel, inclusief het strand van De Hors weer aan de lijn, met uitzondering van: • De Dennen tussen het Jan Ayeslag, Natte Vlakweg, Randweg en Californiëweg, behalve in het begrazingsgebied bij de Ploegelanden . • Het Krimbos. Op de speelweiden in het bos mogen honden, net als op andere speelgelegenheden op Texel, niet loslopen. En op plekken waar je als mens op het pad moet blijven, moeten honden dat ook. Wie zijn viervoeter niet aanlijnt waar dit moet, loopt kans op een boete van € 140. Meer informatie? https://staatsbosbeheertexel.wordpress.com/2014/04/08/honden-welkom-honden-op-texel-waar-kan-wat-en-… […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog