www.boswachtersblog.nl/ Texel

Ruimte voor strandbroeders op De Hors Texel, honden aan de lijn!

2 juni 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

[slideshow]
De Hors op Texel is een magnifiek natuurgebied. On Nederlands uitgestrekt en tegelijk typisch Nederlands, een strand waar de natuur nieuwe duinen vormt. Een wandeling hier is een unieke belevenis. Op weinig plaatsen heb je in ons land zoveel ruimte. Binnen die ruimte heeft een deel van de bewoners het nodig dat wij ze rust bieden. Dat zijn nu vooral de strandbroeders, vogels die in dit stuivende gebied juist een goede plek vinden om hun nesten te bouwen. Dwergsterns doen dit vaak in kolonies, Vogelwerkgroep Texel en Staatsbosbeheer zetten dan een miniem stukje van de uitgestrekte Hors af om ze te beschermen. Bontbekplevier, strandplevier en buiten de kolonie broedende dwergsterns en soms een scholekster broeden her en der verspreid over de strandvlakte. Dat gaat goed samen met de mensen die er komen, zolang wandelaars hun honden aan de lijn houden en zo min mogelijk door schelpenbankjes lopen. Wanneer iedereen meewerkt kunnen ruimte voor mensen en rust voor vogels hier nog lang samen gaan.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Wim Bos
    3 juni 2014 om 07:02
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog