www.boswachtersblog.nl/ Texel

Loslopende honden en achtergelaten hondenpoep

7 oktober 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Dit is een van de onderwerpen waar Staatsbosbeheer veel over benaderd wordt, omdat mensen daar negatieve ervaringen meehebben. Net weer een mail beantwoord van een vader die met een drie jaar oude dochter op Texel was om plezierig in de natuur te kunnen wandelen. Maar die bij herhaling geconfronteerd is met mensen die hun hond niet aan de lijn en niet onder controle hadden, waardoor het wandelen veel minder plezierig was dan op Texel mogelijk is. Daarnaast was het een toer om te voorkomen dat de dochter in de hondenpoep terecht kwam. Jammer wanneer je met een huisdier (geldt ook voor b.v. een paard) op stap bengt zorg je er toch voor dat jouw plezier een ander het plezier niet ontneemt. Veel mensen gaan bewust wandelen op plaatsen waar honden alleen aan de lijn mee mogen. Ook als hij wel los mag betekent dit niet dat hij andere mensen mag gaan begroeten/onderzoeken wanneer niet zeker is dat zij dit op prijs stellen. En hondenpoep achter laten op plaatsen waar andere mensen rond mogen lopen is ook niet erg sociaal. Dat is ook het geval wanneer het in een zakje gestopt is. En ja, Staatsbosbeheer ruimt inderdaad niet de poep van wilde dieren en grazers die op de paden terecht komen op, ook al vindt niet iedereen dit iets anders.

Hier vindt u informatie over wel/niet aanlijnen op Texel: https://www.boswachtersblog.nl/texel/wp-content/uploads/sites/6/2014/04/hondenfolder-nl-408164434-0001-e1424272914950.jpg

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog