www.boswachtersblog.nl/ Texel

Kompas en Fontein helpen Staatsbosbeheer bij schoonmaak van De Slufter op Texel

20 oktober 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel


Vandaag zijn leerlingen van de Kompasschool en van de Fontein uit Den Burg actief geweest met het ruimen van zwerfvuil in De Slufter in het Nationaal Park Duinen van Texel. De actie is georganiseerd door AquaTX en de verzamelde rommel wordt gebruikt voor een kunstproject van Artex.

Er is gezocht in het vloedmerk langs De Zanddijk, de Zanddijk zelf en in De Slufterbollen. Het vloedmerk was in maart tijdens de jaarlijkse schoonmaak al van het grofste vuil ontdaan. Door vertering van de dode planten in het vloedmerk was de daar tussen verstopte rommel ondertussen zichtbaar geworden.
Soms lag het gevonden materiaal daar al langer en was in stukken uiteen aan het vallen. Dan is goed te zien hoe stukken plastic uiteindelijk deel van de plasticsoep worden en niet verdwijnen. Staatsbosbeheer is blij met de hulp die we krijgen om van deze rommel af te komen. De kinderen hadden het met het mooie weer erg naar hun zin en controleerden ook alle duintoppen op ingewaaid vuil. Verpakt achter gelaten hondenpoep werd het minst gewaardeerd.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • simon
    20 oktober 2014 om 18:09
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog