www.boswachtersblog.nl/ Texel

Afscheid van Maarten Hoogenbosch bij begrazing Ploegelanden op Texel

3 februari 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel

SONY DSC

Per 31 januari is er een eind gekomen aan de samenwerking met Maarten Hoogenbosch voor het begrazen van de Ploegelanden en Bleekerij en van het Mientje in De Dennen. Maarten heeft na de natuurinrichting van dit gebied steeds voor de begrazing gezorgd voor Staatsbosbeheer. Afgelopen jaar heeft hij tijdens gesprekken over de vernieuwing van de overeenkomst aangegeven er mee te willen stoppen. Staatsbosbeheer vindt het jammer dat hij stopt, omdat er al die jaren prettig is samengewerkt.

Er zijn voor komend jaar afspraken ge maakt met Gradiënt het bedrijf dat ook de begrazing van de Geul en Bollekamer regelt. Benno Bakker en Piet Monster gaan ook hier voor hen het dagelijks toezicht op de Schotse hooglanders verzorgen. De dieren zijn de aanwas uit de twee andere gebieden. In de loop van februari komen deze dieren naar het gebied.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog