www.boswachtersblog.nl/ Texel

Wilde bijen op Texel en in de Kop van Noord-Holland en hun concurrentie met de honingbij.

17 februari 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Texelse zandbij, een van de insecten waarvan het bijzonder is dat die op Texel voorkomt
Texelse zandbij, een van de insecten waarvan het bijzonder is dat die op Texel voorkomt

Wilde bijen op Texel en in de Kop van Noord-Holland en hun concurrentie met de honingbij. Dat is het onderwerp van de lezing die Erik van der Spek van Staatsbosbeheer zaterdag 21 februari verzorgt. Hij doet dat op verzoek van de Nederlandse Bijenvereniging afdeling Texel. Van der Spek is specialist op het gebied van de wilde bijen en vooraanstaand onderzoeker naar de wijze hoe drachtgebieden ruimte kunnen bieden aan verschillende soorten insecten. Hij heeft veel kennis van zaken en weet als geen ander insecten en hun leefomgeving met elkaar te verbinden.
Na de pauze gaat Van der Spek in discussie met Texelse imkers. Centraal staat daarbij de vraag of het plaatsen van honingbijen op bijvoorbeeld heide en lamsoor de wilde bij in zijn voortbestaan bedreigt.

De lezing begint om 13.30 uur en duurt (inclusief pauze en discussie) tot uiterlijk 15.30 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden kan bij André de Ruijter, e-mail alcohawktexel@kpnmail.nl of tel. 06-16330339.

Bron: Afdeling Texel Nederlandse Bijenhouders Vereniging

reageren

geef een reactie

  • Honeybees on the move, video | Dear Kitty. Some blog
    17 februari 2015 om 15:53

    […] Honeybees and wild bees on Texel: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog