www.boswachtersblog.nl/ Texel

Boomfeestdag aan het Skillepaadje, leerlingen Bruinvisschool planten bomen en struiken

16 maart 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel

IMG_1513 web

18 maart is het Boomfeestdag. Leerlingen van de Bruinvisschool uit Oudeschild planten dan samen met Staatsbosbeheer bomen en struiken in de boomsingels langs het Skillepaadje. Het Skillepaadje is het fietspad van Oudeschild richting Den Burg. De leerlingen gaan hier zwarte els, vlier, egelantier, wilde liguster, meidoorn en kardinaalsmuts planten om deze singel aantrekkelijker te maken voor mens en natuur.

Veel bomen in deze singel zijn aan vervanging toe. Elke winter moeten er meer omgezaagd worden om de veiligheid te kunnen blijven garanderen. Vanuit Oudeschild kregen wij hier vragen over. Mensen willen de singel graag behouden. Voor Staatsbosbeheer reden om de singel deze winter extra stevig aan te pakken. Bomen waarvan verwacht wordt dat ze in de komende jaren zo slecht worden dat ze omgezaagd moeten worden, zijn weggehaald. Nu kunnen de stobben van deze bomen uitlopen. Maar ook komt er daardoor zoveel licht op de bodem dat jonge aanplant kans krijgt te gaan groeien.

In overleg met de Dorpscommissie is de Bruinvisschool benaderd over het aanplanten van bomen en struiken om de singel te verjongen. Tijdens de boomfeestdag gaan de leerlingen van de groepen vijf tot en met acht ruim 200 jonge bomen en struiken planten. De boswachters van Staatsbosbeheer en een medewerker van de Gemeente Texel begeleiden de kinderen. De Dorpscommissie zorgt voor de inwendige mens.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog