www.boswachtersblog.nl/ Texel

Staatsbosbeheer Texel FSC-proof

17 maart 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Het hout uit de bossen van Staatsbosbeheer wordt verkocht met het FSC (Forest Stewardship Councel) keurmerk. Hout met dit keurmerk komt uit duurzaam beheerde bossen. Uiteraard wordt dit gecontroleerd door een onafhankelijke instantie. Dit jaar zat ook Texel in de steekproef van Staatsbosbeheer gebieden, die werden gecontroleerd. We hebben een positieve beoordeling gekregen.

Maandag heeft de FSC controleur de hele dag de boswachters van Staatsbosbeheer vragen gesteld over de manier waarop wij ons werk, niet alleen in het bos, doen en deze informatie in de boeken en computer gecontroleerd. Altijd weer een leuke dag, wanneer een ander je vraagt naar het wat en hoe van je werk. Je moet zelf weer even de tijd nemen om daarover na te denken en je af te vragen of het beter kan. Uiteraard zijn we ook blij dat de controleur vindt dat we ons werk goed doen.

De vragen gingen vooral over hoe we nu aan het nadenken zijn over het toekomstige beheer van het bos. De uitvoering van de laatste dunning in 2012 is nu nog moeilijk te controleren. Dat het veiligheidsonderhoud langs de wegen op orde is, is goed te zien en de collega’s die dit hebben uitgevoerd mochten uitleggen hoe zij te werk zijn gegaan. Dat hebben ze uiteraard met veel plezier gedaan, want we hebben er alle vertrouwen in dat we ons werk op de juiste en zorgvuldige wijze uitvoeren.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog