www.boswachtersblog.nl/ Texel

Boomfeestdag Texel met leerlingen Bruinvisschool op Skillepaadje

18 maart 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Woensdag 18 maart kreeg Staatsbosbeheer tijdens de boomfeestdag hulp van de leerlingen van de groepen 5-8 van de Bruinvisschool in Oudeschild bij het planten van bomen langs het Skillepaadje.
Zij hebben zwarte els, meidoorn, vlier, kardinaalsmuts, roos en wilde liguster geplant onder begeleiding van boswachters en een medewerker van gemeente Texel. Eerst kregen de leerlingen in de klas een korte instructie van boswachter Erik van der Spek en de gemeentemedewerker voor Oudeschild Jan Kooij. Na een korte wandeling kwamen de 57 leerlingen bij het Skillepaadje waar de boswachter Jan van Assema, Edwin van Egmond, Glenn van Ginkel, Rob Sier en Ruben Rijswijk het werk al hadden voorbereid. Voorzien van werkhandschoenen en per tweetal een schep kon het planten beginnen. De plantgaten waren met een woeler voorbereidt om het planten te vergemakkelijken en zo was ook gelijk duidelijk waar de 250 bomen en struiken neer gezet moesten worden. Wethouder Eric Hercules en de raadsleden Astrid van de Wetering en Remko van de Beldt kwamen langs om de planters aan te moedigen en een handje te helpen.

Dorpscommissie
De dorpscommissie zorgde voor koek en limonade na afloop. Dus een gezellige dag, waarbij aan de eeuwenlange historie van dit mooie fietspad fris groen is toegevoegd. Fietsers zullen hier weer jaren plezier van hebben. De bloeiende struiken geven bovendien voedsel aan insecten en de zaden van de zwarte els voedsel aan de vogels. De leerlingen kregen als herinnering een sleutelhanger van Staatsbosbeheer met daarin zaden van wilde bloeiende planten. Ze kiezen zelf of ze die in de singel uitzaaien, de schooltuin of thuis. Uiteraard ging het bij de zaden net als bij de boompjes om soorten die op Texel thuishoren.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog