www.boswachtersblog.nl/ Texel

Nieuw soort mos gevonden op Texel

17 september 2015 Jitske Esselaar in Texel

Niet alle delen in Nederland zijn even goed onderzocht op het voorkomen van mossen en korstmossen. Daarom hebben de heer Buiten en mevrouw Boots dit jaar het gebied rond de Hoge Berg op Texel geïnventariseerd op mossen en korstmossen. Hierbij is ook Ceres bekeken. Ceres is een klein gebied gelegen naast de Waddenzee.

Ceres in het voorjaar
Ceres in het voorjaar

Dit vochtige hooilandje is zeer rijk aan plantensoorten; er groeien meerdere soorten orchideeën en rode lijstsoorten zoals geelhartje. Uit de mosseninventarisatie is gebleken dat Ceres ook een groeiplaats is voor veel mossensoorten. Er zijn 31 soorten gevonden, variërend van de zeer algemene Gewoon dikkopmos tot de zeldzame Moerasgaffeltandmos. Er is zelfs een nieuwe soort voor Texel gevonden: Kleigreppelmos!

Door boswachter Jitske Esselaar

reageren

geef een reactie

  • New moss species discovery on Texel island | Dear Kitty. Some blog
    17 september 2015 om 14:46

    […] Jitske Esselaar reports from Texel island in the Netherlands about moss […]

  • marijke de Zoete van oostveen
    17 september 2015 om 13:45

    prachtig een Kleigreppelmos gevonden op Texel , maar kunnen jullie er ook een foto van maken want hij is onvindbaar voor mij.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog