www.boswachtersblog.nl/ Texel

Grondruil natuurgebied Hanenplas op Texel rond meldt provincie Noord_Holland

1 maart 2016 Boswachter Erik van der Spek in Texel

De provincie Noord-Holland heeft een nieuwsbericht verspreid:

De natuur in Hanenplas krijgt de maximale impuls. Door een grondruil wordt Staatsbosbeheer eigenaar van 4,5 hectare extra grond aan de rand van Hanenplas. Hierdoor kan het natuurgebied worden uitgebreid en het watersysteem optimaal worden ingericht.
Na lange onderhandelingen is Staatsbosbeheer er samen met de betrokken grondeigenaren en de pachter in geslaagd tot een principeakkoord te komen. Onderdeel van de deal is de verkoop van de grond in Zeeburg door Staatsbosbeheer aan één van de betrokken grondeigenaren. Hiermee geeft Staatsbosbeheer uitvoering aan de afspraak om deze grond aan de agrarische sector terug te geven. Het Rijksvastgoedbedrijf zal de verkoop nog moeten toetsen, de uitslag daarvan zal er binnen een paar weken zijn.
De provincie gaat nu samen met Staatsbosbeheer het bestaande plan voor de inrichting actualiseren. Hierna wordt het tijdens een informatiebijeenkomst aan de omgeving toegelicht. Deze vindt naar verwachting in de tweede helft van 2016 plaats.
Meer informatie over de planvorming Hanenplas is te vinden op www.noord-holland.nl/natuurtexel

Staatsbosbeheer is blij met dit bericht, nu kan aan de lang verwachte inrichting van dit gebied worden gewerkt onder leiding van de provincie Noord-Holland.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Birds and orchids, Texel island 2015 report | Dear Kitty. Some blog
    1 maart 2016 om 15:39

    […] Texel Hanenplas nature reserve: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog