www.boswachtersblog.nl/ Texel

Onderzoek verwilderde katten in Nationaal Park Duinen van Texel, studenten vragen hulp.

4 april 2016 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Wie zijn wij?
Wij zijn Remy Rijnders en Irene Groenendaal, we studeren Diermanagement aan het Van Hall Larenstein in Leeuwarden. In het komende half jaar lopen wij stage bij Staatsbosbeheer op Texel. We doen daar onderzoek naar verwilderde katten in het Nationaal Park Duinen van Texel en het effect hiervan op de andere fauna. Dit onderzoek is gefocust op de duinen van Texel, waar veel beschermde diersoorten voorkomen.

Wat we doen
In de duinen verzamelen wij uitwerpselen, daaruit kan veel informatie gehaald worden gehaald over de verschillende prooidieren. Daarnaast proberen we een idee te krijgen van het aantal verwilderde katten in de duinen. Dit doen we door waarnemingen in het veld en met behulp van het plaatsen van cameravallen. Zo proberen het aantal (verwilderde) katten te schatten en kijken we naar het gedrag van deze dieren.

Hulp is welkom
Ziet u een (verwilderde) kat lopen? Meldt dit dan via bij voorkeur www.waarneming.nl. Graag met een omschrijving van de kat en de eventuele prooi. Heeft u ook een foto kunnen maken dan is dit extrra welkom. Met uw hulp krijgen we beter idee van de hoeveelheid katten die er op Texel rondlopen en zo ondersteunt u het onderzoek.

Remy Rijnders en Irene Groenendaal

reageren

geef een reactie

  • Axel
    7 mei 2017 om 16:03

    Is er al een verslag gemaakt dat we ergens kunnen lezen?

  • Feral cats disaster for American birds | Dear Kitty. Some blog
    4 april 2016 om 16:52

    […] Feral cats on Texel: here. And here. And here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog