www.boswachtersblog.nl/ Texel

Geniet dit paasweekend van de lente op Texel met tips van de boswachter

31 maart 2018 Boswachter Charlotte Biskop in Texel

Lammetje op Texel

Heb jij het al geroken? Ondanks de nog wat frisse temperaturen hangt de lente onmiskenbaar in de lucht. De weilanden staan vol met huppelende lammetjes, vrolijk gekleurde krokussen komen op tussen het gras en door de zomertijd hebben we extra lang plezier van het licht. Ga dit lange paasweekend dus lekker genieten van de ontluikende natuur op het eiland.

Eieren zoeken in het bos bij de Koog

Met Pasen kan een rondje eieren zoeken natuurlijk niet ontbreken. Geen eieren van broedende vogels natuurlijk, maar die mooie gekleurde paaseieren. En wat is er nu leuker dan eieren zoeken in het bos? Op eerste paasdag verstopt de paashaas eieren in het bos bij de Koog. Als je mee wilt doen kun je om 12.00 uur verzamelen op het Dorpsplein, deelname is gratis.

Met Pasen op pad met de boswachter

De leukste manier om de natuur te ervaren en om iets te leren, is natuurlijk door lekker op pad te gaan met de boswachter. Op eerste en tweede paasdag kun je mee op excursie door de bijzondere Slufter, of struinen langs de vogelkolonies van De Geul. Hier broeden aalscholvers, lepelaars en meeuwen in grote kolonies. Boek je excursie via Ecomare, op ecomare.nl.

Op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer

Hoe zou het zijn met de Sommeltjes?

Een andere leuke paasactiviteit is een wandeling langs het Sommeltjespad, iemand moet tenslotte gaan kijken of de Sommeltjes de winter goed zijn doorgekomen. Volgens Texelse legenden wonen deze Sommeltjes, een soort aardmannetjes, op het eiland. Ze dansten bij het maanlicht op een oude grafheuvel in de Waal. Wanneer een Sommeltje in de zon komt verandert hij in een steen. Als het donker wordt, komt hij weer tot leven. Dit leuke kindernatuurpad start bij de Pelikaanweg in de Koog, je herkent het pad aan de wegwijzer langs de weg.

Ervaar de lente op de Hoge Berg

Ga je voor het ultieme lentegevoel? Dan zit je helemaal goed op de Hoge Berg. Wandelend door de karakteristieke Texelse omgeving met schapenboeten en tuinwallen, kun je volop genieten van de schapen met hun vrolijke lammetjes. Neem de onverharde paden en ga op zoek naar het Doolhof: een klein bosje op de zuidoostelijke helling van de Hoge Berg. De heer Kikkert kocht het landgoed dat hier ligt in 1784 en legde er een klein doolhof aan. In de loop der tijd is het Doolhof veranderd in bos, maar het blijft een geliefde plek voor uitstapjes.

Na de paasbrunch wandelen op het strand

Heb je na de paasbrunch behoefte aan een stevige strandwandeling om even goed uit te waaien? Ga dan lekker struinen op de Hors. Hier vormt de natuur zelf nieuwe duinen. Door het zoete grondwater dat hier omhoog kwelt kunnen hier bijzondere planten groeien. Je kunt op de Hors vrij wandelen over de gele paden, maar de blauwe Horspolderwandeling is ook een aanrader. Dit is een rondwandeling van 3,8km over ruige paden met een paar pittige hellingen. Heb je daarna wel een warme chocolademelk verdiend bij de strandtent. Met slagroom.

Tip van de boswachter: geniet van de rust en het uitzicht in de Muy

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog