www.boswachtersblog.nl/ Texel

Werkzaamheden “buurtweggetjes” op de Hoge berg

6 februari 2024 Charlotte Maas in Texel

Wat gaat er gebeuren met het Lage Kruuskewegje?
Wie de afgelopen dagen de rotonde Emmalaan-Pontweg passeerde en richting de Hoge berg keek vroeg zich misschien al af wat er stond te gebeuren met het aansluitende schelpenpadje tussen de Pontweg en de Haffelderweg.

Staatsbosbeheer vernieuwt verschillende schelpenpaden in het Hoge berg gebied. Door de natte periode en slijtage is de kwaliteit van de paden achteruit gegaan.

Er is nu begonnen met het Lage Kruuskewegje. Door de aannemer wordt het oude pad en de bovenste bodemlaag verwijderd en vervolgens voorzien van een nieuwe laag zand en schelpen. We houden hierbij vast aan de karakteristieke kenmerken van het gebied met kleine schelpenpaadjes tussen de tuinwallen. Later zal het Hoge Kruuskewegje volgen dat aansluit op overgang van het Schilderend naar de Schilderweg.

We noemen de weggetjes tussen de tuinwallen “buurtweggetjes” omdat het buurtschap van de Hoge berg deze vroeger beheerde. Niet te verwarren met de term “holle weggetjes”. Holle weggetjes ontstaan door erosie en dat is hier niet het geval.

Werkzaamheden parkeerplaats Doolhof

De parkeerplaats bij het Doolhof zal ook worden opgeknapt. De gaten die zijn ontstaan worden opgevuld zodat de parkeerplaats weer beter begaanbaar is. Daarbij wordt er ook gekeken naar afwatering zodat de bezoeker met droge voeten kan beginnen aan een wandeling door het Doolhof.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog