www.boswachtersblog.nl/ Texel

‘Ik broed!’

11 april 2024 Charlotte Maas in Texel

Heb jij deze borden al gezien op de Waddeneilanden?

Natuurmonumenten, provincie Fryslân, Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland slaan de handen ineen om kwetsbare vogels op de Waddeneilanden beter te beschermen tijdens het broedseizoen. In het voorjaar en de zomer verandert het strand in de kraamkamer van strandbroeders. Helaas hebben strandbroeders het zwaar in ons land. Sommige soorten nemen zelfs drastisch in aantallen af.

Vogels die op en rond het strand broeden – strandbroeders dus – moeten hun broedgebied in het voorjaar en zomer delen met veel recreanten en hun honden. Verstoring door mensen zorgt dat vogels hun eieren of kuikens verlaten. Een verloren broedseizoen tot gevolg. Bovendien hebben de strandbroeders het zwaar in ons land. Sommige soorten nemen zelfs drastisch af in aantallen.

Daarom doen we een beroep op de bezoekers van de stranden: Help kwetsbare vogels het broedseizoen door! Houd afstand van nesten en houd honden aan de lijn. Zo geniet men van de natuur zonder vogels te verstoren.

Dit samenwerkingsproject is mogelijk gemaakt met financiering van het programma Wij&Wadvogels en het LIFE IP All4Biodiversity programma binnen de provincie Fryslân.

reageren

geef een reactie

 • Tiny Poland
  11 april 2024 om 11:24

  In de Horspolders /Mokbaai is het behoorlijk Nat. Mensen gaan hier alternatieve routes lopen. Slim om hier een bord te plaatsen.

  • Charlotte Maas
   11 april 2024 om 11:58

   Beste Tiny,
   Bedankt voor de tip. De Horspolders en Mokbaai is terrein van Defensie. Het Rijksvastgoedbedrijf zorgt voor het beheer van het terrein. Ik zal je melding aan hen doorgeven.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog