www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Open dag Werk aan de Groeneweg

8 augustus 2014 Staatsbosbeheer in Utrecht

In het vorige bericht op dit blog verwezen we er al even naar: de opening van het opnieuw ingerichte Werk aan de Groeneweg. Op zaterdag 6 september 2014 is het zo ver! Iedereen mag dan op de open dag komen kijken naar het verzette werk. Tussen 11 en 16 uur krijg je volop informatie over de historie, de uitgevoerde werkzaamheden en de toekomstplannen van het verdedigingswerk.

Reconstructie
De stelling met een dubbel loopgravensysteem is eindelijk weer herkenbaar als historisch Nederlands verdedigingswerk, onderdeel van het werelderfgoed De Nieuwe Hollandse Waterlinie. Voor de inrichting is gebruik gemaakt van een tekening uit 1932 en historische luchtfoto’s. Zichtbare restanten van het loopgraafsysteem aangevuld met profielresten, die nog herleidbaar waren naar tekening en foto’s, waren vaste ijkpunten voor het herstel. Fotoclub Perspektief uit Houten heeft tijdens de werkzaamheden foto’s gemaakt.

Toegankelijk
Kun je niet wachten tot 6 september? Het terrein is nu al dagelijks vrij toegankelijk. Houd de hond wel aan de lijn. Je vindt het Werk aan de Groeneweg aan de Lekdijk, tussen de huisnummers 32 en 36 te Schalkwijk.

Meer info: boswachter Tineke Harlaar Utrecht-West van Staatsbosbeheer.

reageren

geef een reactie

 • lisanne
  11 juni 2015 om 10:15
 • lisanne
  11 juni 2015 om 10:15
 • keesdekok01
  31 augustus 2014 om 15:10

  Ik kom zeker kijken naar het resultaat. Het blog, de foto’s en de gegeven informatie maken mij nieuwsgierig om het feitelijke resultaat met eigen ogen te komen bekijken.

 • keesdekok01
  31 augustus 2014 om 15:10

  Ik kom zeker kijken naar het resultaat. Het blog, de foto’s en de gegeven informatie maken mij nieuwsgierig om het feitelijke resultaat met eigen ogen te komen bekijken.

 • Brok
  30 augustus 2014 om 13:20

  Men spreekt in het artikel van wereld erfgoed monument NHW, is dit ondertussen al zo?

 • Brok
  30 augustus 2014 om 13:20

  Men spreekt in het artikel van wereld erfgoed monument NHW, is dit ondertussen al zo?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog