www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Utrechtse Waterlinie Wandeltocht om niet te missen!

25 juli 2019 Boswachter Tineke Harlaar in Utrecht

Fort Ruigenhoek

Op 19 oktober start de primeur van de eerste Utrechtse Waterlinie Wandeltocht. Aan de hand van vijf prachtige routes van verschillende lengtes, ga je wandelen van fort naar fort, overdag én s’avonds. Vanuit de stad, via het bijzondere waterlinielandschap dat verrassend dichtbij is. Dit eendaags wandelevenement is geschikt is voor jong en oud, voor serieuze en gelegenheidswandelaars. Staatsbosbeheer verbindt zich als partner graag aan dit evenement met de openstelling van een aantal markante forten: fort Ruigenhoek, fort bij Rijnauwen en fort ’t Hemeltje. En ook daar is het nodige te zien en te doen..

 

Utrechtse trots

Het militair erfgoed die onze provincie rijk is heb ik sinds jaar en dag in mijn hart gesloten. Het zijn verrassende plekken vol verhalen over natuur en historie. Ik ben blij om als boswachter betrokken te zijn bij een deel van de Utrechtse forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.  Trots ook  want de forten, het strategisch landschap en het ingenieus watersysteem zijn bijzonder.  Zo bijzonder dat we hopen dat de NHW in 2020 de UNESCO Werelderfgoed krijgt. Tijdens het wandelevenement krijg je verhalen te horen, kun je het met eigen ogen zien en ervaren. De forten bieden een magische plek om op adem te komen en bij te tanken om de wandeling voort te zetten.

Verschillende routes en korte rondjes

Voor het wandelevenement moet je je wel aanmelden. Je kunt kiezen tussen vijf verschillende routes die in lengte verschillen. Zo kun je een rondje wandelen langs alle forten die deel uitmaken van de NHW, of kleinere rondjes. Bijzonder is dat je wandeling in het licht start en eindigt in het donker. Dat is natuurlijk een beleving van de forten!

Voor informatie en deelname kijk op: www.waterliniewandeltocht.nl

Samenwerking

Bewegen door te wandelen is goed voor de gezondheid. Dit in combinatie langs routes die het bijzondere verhaal vertellen van ons militair verleden en waarvan je nog veel van terug kan zien in het landschap, is een mooie combinatie. De Waterlinie Wandeltocht is een initiatief van Stichting INUNDARE. Zij werken hierin samen met provincie Utrecht, gemeente Utrecht, Diabetes Fonds, Nieuwe Hollandse Waterlinie, Wandel.nl, Staatsbosbeheer, veel vrijwilligers en andere partijen.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog