www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Nieuwe vrijwilligers Staatsbosbeheer op landgoed Broekhuizen

7 maart 2016 staatsbosbeheerutrecht in Utrecht

Broekhuizen
Op landgoed Broekhuizen, ook wel bekend als het decor van de bekende tv-serie “heel Holland bakt”, zijn twee groepen vrijwilligers enthousiast van start gegaan. De ene groep houdt zich voornamelijk bezig met beheerwerk zoals snoeien, het onderhoud van bomen, struiken, borders en vijverranden en het netjes en schoon houden van het park. De andere groep start in maart met rondleidingen waarbij zij veel zullen vertellen over historie en de natuur in het park.
De bebouwing van het landgoed is in eigendom van een particulier. Het park eromheen is in eigendom van Staatsbosbeheer. Het landgoed is een mooi voorbeeld van de Engelse landschapsstijl met barokke invloeden zoals de statige beukenlaan. Verder vind je er open weides met solitaire bomen zoals rode beuk es en ceder.
SONY DSC

De rondleidingen worden iedere derde zondagmiddag van de maand verzorgd vanaf 14.00 en duren ongeveer 1.5 tot 2 uur. De start is vanaf de parkeerplaats bij het grote hek aan de Broekhuizerlaan. De kosten bedragen 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot 12 jaar.

Boswachter Paul Suurmond

 

 

 

reageren

geef een reactie

  • Horsten
    17 april 2016 om 09:33

    Leuk bericht en fijn dat de rondleidingen van start zijn! Veel succes en groet.
    Yvon Horsten

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog