www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Beleefpad Landgoed Broekhuizen vernieuwd

26 juni 2018 Boswachter Claudia Wessel in Utrecht
Landgoed Broekhuizen

Landgoed Broekhuizen

Rein Zwaan van Staatsbosbeheer en wethouder Rob Jorg hebben afgelopen donderdag 21 juni het beleefpad op Landgoed Broekhuizen in Leersum feestelijk heropend. Langs het pad staan nieuwe panelen.

Informatieve panelen

Wandelend over het landgoed zie en lees je als bezoeker op de diverse (interactieve -) panelen langs het beleefpad wat er vroeger allemaal te doen was op het terrein. Ook kom je te weten welke dieren er nu op het landgoed leven en wie destijds de prachtige landschapstuin hebben ontworpen.

Beleefpad voor iedereen toegankelijk

De gemeente heeft met medewerking van grondeigenaar Staatsbosbeheer deze wandelroute gerealiseerd. Die is toegankelijk voor iedereen en heeft een totale lengte van 2,4 km. Ook bij de verderop gelegen Tombe van Nellesteijn en bij de verdwenen schaapskooi op landgoed Darthuizen zijn diverse panelen geplaatst.

Ruim zes eeuwen geschiedenis

Al in de 15e eeuw stond er een kasteel op de plek van wat nu Landgoed Broekhuizen is. Eind 18e eeuw kwam het in het bezit van Cornelis Jan, heer van Nellesteijn, die het kasteel liet afbreken. Hij liet een landhuis in neoclassicistische stijl bouwen en een groot landschapspark in Engelse stijl aanleggen. Alhoewel het landhuis begin 20e eeuw na een verwoestende brand in iets eenvoudiger vorm is herbouwd, ziet het landgoed er vandaag de dag grotendeels nog uit zoals in de tijd van de heer van Nellesteijn.

Kom binnenkort eens wandelen in de romantische omgeving van Landgoed Broekhuizen en geniet van het vernieuwde beleefpad!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog