www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

MTB-Boswerkdag in Lage Vuursche.

1 april 2016 staatsbosbeheerutrecht in Utrecht

Zaterdag 26 maart, 9:00 uur. Vroeg voor een zaterdagochtend, toch staan  er al ruim twintig vrijwilligers van onder andere MBC Midden Nederland bij de Boshut aan de Zevenlindenweg in Baarn klaar. Ze hebben zich aangemeld om te helpen met het opknappen van het mountainbike-route rondom Lage Vuursche.
In samenwerking met Staatsbosbeheer organiseert MBC Midden Nederland jaarlijks tweemaal een boswerkdag. Eénmaal in het voorjaar, altijd de laatste zaterdag van maart en éénmaal in het najaar, de laatste zaterdag van november.
De mountainbike-route, ruim 10 kilometer lang, is een populair parcours. Bij de aanleg van de route, ongeveer tien jaar geleden, is de afspraak tussen MBC Midden Nederland en Staatsbosbeheer gemaakt, om samen te zorgen voor het onderhoud. Het aanleggen, beheren en onderhouden van de mountainbikeroutes kost veel geld en tijd. Doordat de gebruikers van de route meewerken aan het onderhouden van hun eigen MTB-routes is het mogelijk de routes open te houden tegen niet al te hoge kosten.

boswerkdag2016_3

 

boswerkdag2016_1

De enthousiaste vrijwilligers laten zich van hun beste kant zien. Na een woord van welkom en uitleg van de organisatoren, Wouter en Mark en leerling boswachter Wiebe, vertrekken diverse groepjes naar een zestal kritische punten op de route. Er wordt driftig geschept, geharkt en gesleept. In een prettige sfeer en lekker weer worden er op deze manier heel wat ‘pijnpunten’ in het parcours opgeknapt.

 

 

 

 

 

Na de middag zijn er boswerkdag2016_2lekkere broodjes en kunnen de vrijwilligers bijkomen van alle inspanningen. Een enkeling stapt direct op de fiets om de route gelijk maar weer uit te proberen. Met elkaar zorgen de vrijwilligers er in één dag tijd voor dat de route er weer een zomer lang tegen aan kan.

Namens Staatsbosbeheer en heel veel mountainbikers:
Dank voor jullie inzet!

Kees Jan Westra,
Leerling boswachter Utrecht-Oost

 

 

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog