www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Even voorstellen..

19 juli 2016 staatsbosbeheerutrecht in Utrecht

Mijn naam is John Galje. Ik was werkzaam in de omgeving van Den Haag, beheereenheid Westvoorden, bestaande uit 14 gebieden met een oppervlakte van ongeveer 3000 hectare. Daar heb ik 8 jaar als junior boswachter, tevens Buitengewoon Opsporingsambtenaar, met veel plezier gewerkt. Mijn werkzaamheden bestonden uit het geven van excursies, gastheerschap, de bebording op orde houden en toezien op de naleving van de gebiedsregels.

Ik ben sinds afgelopen maart als boswachter met veel plezier werkzaam in de provincie Utrecht. Wat mij zo trok om hier aan de slag te gaan is de verscheidenheid aan verschillende landschapstypen. Zoals de grote aaneengesloten bosgebieden op de Utrechtse Heuvelrug, de verschillende soorten graslanden met weidevogels, de uiterwaarden en het trilveen. Zoveel diversiteit in één provincie. Prachtig!

De handhaving, toch mijn tak van sport, kan hier tot zijn recht komen met de grote steden en dorpen rondom de aangrenzende bossen. Vandaaruit komen veel mensen bij ons de gebieden in. Tevens zijn er veel toeristen die van de mooie gebieden komen genieten. Er is een verscheidenheid aan recreanten zoals de hondenmensen, fietsers, mountainbikers en ruiters. Voor een ieder gelden eigen regels waar ze zich aan moeten houden in het gebied.
Dit gebeurt helaas niet altijd. Dit kan dan ten koste gaan van de natuurwaarde, de verkeersveiligheid of het gevoel van veiligheid of genoegen van andere recreanten. Dit proberen we in goede banen te leiden. Vandaar de wet en regelgeving en het toezicht daarop.

Maar voordat we echt kunnen handhaven op de regelgeving moet alle bebording goed op orde zijn zodat de recreant (u dus!) weet waar hij of zij aan toe is en wat de regels zijn. Hier wordt hard aan gewerkt.

Al met al zijn dat voor mij hele mooie uitdagingen in de provincie Utrecht en ik kijk ernaar uit om mijn netwerkpartners, de buren en mensen die verbonden zijn met een gebied van Staatsbosbeheer te leren kennen. Want in mijn werk is het belangrijk om te kennen maar zeker ook om gekend te worden.

Ik zie u graag in één van de mooie gebieden van Staatsbosbeheer Utrecht.

Tot snel!

 

Groeten Boswachter John

reageren

geef een reactie

 • staatsbosbeheerutrecht
  26 juli 2016 om 07:02

  Beste Ger,
  Dank u wel, ik ga mijn best doen!

 • Ger ten Brinke.
  20 juli 2016 om 16:25

  Veel succes in deze mi. zeer veelzijdige en boeiende baan!
  Gezien uw ervaring en enthousiasme zal het zeker lukken.

 • jan katsman
  19 juli 2016 om 22:01
  • staatsbosbeheerutrecht
   20 juli 2016 om 07:54

   Dank je wel Jan!

   Vriendelijke groet,
   John Galje

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog