www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Baarnse kinderen planten 300 bomen in de Lage Vuursche

16 maart 2022 bverweij in Utrecht
Boomfeestdag in de Lage Vuursche

Boomfeestdag in de Lage Vuursche

Vandaag plantten 110 kinderen verschillende soorten loofbomen in de Lage Vuursche. Kinderen uit groep 7 van 4 verschillende basisscholen waren aanwezig. Natuur en Milieu Centrum De Groene Inval uit Baarn organiseerde deze dag in samenwerking met Staatsbosbeheer.

De officiële boomfeestdag werd eerder dit jaar verplaatst vanwege corona, maar in Baarn kon het gelukkig toch in een wat kleinere vorm alsnog doorgaan. Kinderen van basisscholen de Aloysius, de Uitkijck, de Koningin Wilhelminaschool en de Guido de Bres kregen een boom en een schep in de handen. Met hulp van vrijwilligers van De Groene Inval en een aantal boswachters van Staatsbosbeheer gingen de bomen de grond in.

Kinderen planten bomen in de Lage Vuursche
Kinderen planten bomen in de Lage Vuursche

Nieuwe bomen in een oud bos

Vlak achter de Kuil van Drakensteyn ligt een open stuk waar fijnsparren stonden. Deze fijnsparren hebben het loodje gelegd door droogte en de letterzetter. Een bastkever die het spinthout van de bomen kapot vreet. Hierdoor is een groot open stuk ontstaan waar niet gemakkelijk spontaan nieuw bos ontstaat. Een perfecte locatie om te planten dus. Op de plek waar de fijnsparren stonden planten we verschillende soorten loofbomen aan zoals eik, hazelaar en linde.

Dit is niet de enige plek waar wij bomen planten dit jaar, in totaal gaan er in de provincie Utrecht 60.000 bomen de grond in.

Meer weten over de boomfeestdag: https://www.boomfeestdag.nl/ 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog