www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Gesponsorde bankjes

6 juni 2016 staatsbosbeheerutrecht in Utrecht

Je ziet ze steeds vaker: bankjes met een plaatje op de rugleuning met een tekstje of een spreuk er op.

bankje 1

Regelmatig krijgen we een verzoek van nabestaanden die iets tastbaars willen sponsoren ter nagedachtenis aan een overleden dierbare. Een bankje op een mooie plek in het bos is dan al gauw het idee.
Wij bieden die mogelijkheid. De boswachter bekijkt samen met de aanvrager of de gewenste plek geschikt is. Een locatie is niet een vanzelfsprekendheid geschikt, de plek moet wel aan een aantal  criteria voldoen.

bankje 2

Criteria zijn bijvoorbeeld dat het een plek moet zijn waar je een mooi uitzicht hebt over de hei of een mooi stuk bos, en dat het een rustplek mag zijn voor andere wandelaars.
Ook is het handig dat de plek niet op een doorgaande route ligt waar jongeren van en naar school fietsen. Helaas is dat vaak een plaats waar bankjes niet beter van worden.

bankje 4

Is de locatie uiteindelijk uitgekozen dan wordt deze geschikt gemaakt om het bankje te plaatsen. Zo nodig wordt het uitzicht nog wat fraaier gemaakt door bijvoorbeeld struikjes weg te zagen.
Op deze manier zie je steeds vaker op de meest onverwachte plekken in het bos of op de hei een bankje staan.

bankje 3

Kortom: een rustpunt dat uitnodigt om even tot jezelf te komen en voor nabestaanden een plek om herinneringen op te halen.

Boswachter Jelle

 

reageren

geef een reactie

 • Ageeth Sensen-Brouns
  9 maart 2022 om 10:40

  Ik heb interesse om een herinneringsbankje te plaatsen op Altweerterheide (Weert) aan de Grote Steeg. Is dat via Staatsbosbeheer mogelijk?

 • Marcel Vossestein
  12 juni 2016 om 07:28

  Via de Triodosbank liet ik mijn favoriete, wat aftakelende bank op de Veluwe vervangen door het toen erg fraaie exemplaar..’Mijn bank’ was een verbetering. Maar na de periode voor de plaatsing was het gedaan met het uitzicht. De eerder daar zichtbare dieren waren verworden tot vlucht- en schuilwild vanwege de tot maximaal opgevoerde bejaging maakte een eind aan de kostbare momenten. Het was gedaan met het langstrekken van wilde zwijnen en edelherten, als ’s morgens heel vroeg op de bank was gaan zitten. Toch is het fijn bij te dragen met een bank en een spreuk erop,

  : “EENS LATEN WIJ HET LANDSCHAP AAN DE VOLGENDE GENERATIE NA MET ONZE LIEFDE VOOR BEIDE”

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog