www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Help de sleedoornpage tijdens de Natuurwerkdag!

9 oktober 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op zaterdag 4 november vindt de landelijke Natuurwerkdag plaats. Ook bij Staatsbosbeheer kan jong en oud de natuur een handje komen helpen. Dit jaar steken we, in samenwerking met de Vlinderstichting, in Overlangbroek bij Wijk bij Duurstede de handen uit de mouwen voor de sleedoornpage. Kom jij ook helpen?

Het gebied Overlangbroek (Kromme Rijn) staat bekend om het grote aandeel van het Europese Essenhakhout. In deze bosjes staat ook sleedoorn. De zeldzame vlinder Sleedoornpage is afhankelijk van deze sleedoorns in hun voortbestaan. De soort heeft jonge sleedoorns nodig voor de voortplanting. Onder regulier beheer worden sleedoorns mee afgezet met de essen. Door de Essentaksterfte is het essenbeheer echter veranderd. Hierdoor worden nu de sleedoorns overgroeid en/of te oud waardoor ze minder geschikt meer zijn voor ei-afzet. Om de vlinders te helpen willen we de handen uit de mouwen steken.

Programma

Na een kop koffie of thee lopen we vanaf de parkeerplaats in Overlangbroek naar de locatie. Daar gaan we braam, hop en houtige opslag verwijderen en zetten we sleedoorns af. Kinderen kunnen mee helpen en eitjes zoeken van sleedoornpage of een mooi natuurschilderijtje maken. Om 12.00 uur staat een heerlijke kop erwtensoep met roggebrood voor je klaar. Voor de gezelligheid en warmte is er een vuurkorf.

Aanmelden
Er kunnen maximaal 25 volwassenen en 10 kinderen meedoen dus meld je snel aan via Natuurwerkdag.nl; Tijd: 9.00-13.30 uur; Locatie: Parkeerplaats aan de Langbroekerdijk B te Overlangbroek (tegenover PKN kerk); Kosten: gratis; Tip: doe oude kleren aan, goede stevige schoenen en neem werkhandschoenen mee!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog