www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Kom jij de sleedoornpage helpen op de Natuurwerkdag?

15 oktober 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op zaterdag 3 november 2018 vindt de landelijke Natuurwerkdag plaats. Ook bij Staatsbosbeheer kan jong en oud de natuur een handje komen helpen. Dit jaar steken we, in samenwerking met de Vlinderstichting, in Overlangbroek bij Wijk bij Duurstede de handen uit de mouwen voor de sleedoornpage. Kom jij ook helpen?

In het verlengde van de Langbroekerweg aan de Broekhuizerstraat ligt een essen- en elzenhakhout bosje. In deze bijzondere bostypen groeien ook sleedoorns. Het gebied herbergt een flink aantal sleedoorns op verschillende percelen en is daarmee een belangrijk leefgebied voor de zeldzame sleedoornpage. Omdat het reguliere hakhoutbeheer is veranderd door de essentaksterfte worden ook sleedoorns niet meer afgezet in de cyclus. Om nu toch verjonging van sleedoorn in de benen te houden tbv sleedoornpages gaan we gezamenlijk sleedoorns afzetten, vrij zetten en nalopen op eventueel afgesnoeide eitjes. Eventuele andere struiken en bomen kunnen ook worden gesnoeid. Zodat de doorgang open blijft en er meer zonlicht op de bosrand komt.

Na een kop koffie of thee lopen we vanaf de startlocatie naar de locatie. Daar gaan we opslag verwijderen en zetten we sleedoorns af. Tussen de middag staat een heerlijke kop erwtensoep voor je klaar. Kinderen mogen meehelpen en onder begeleiding eitjes zoeken van deze bijzondere vlinder! Voor meer informatie m.b.t. aanmelden, tijden en locatie klik hier.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog