www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Op zoek naar uilen in boswachterij Austerlitz

19 januari 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op zaterdag 27 januari en vrijdag 2 februari kun je met een ervaren gids van Staatsbosbeheer op zoek naar uilen in boswachterij Austerlitz. In het bos is het dan donker en normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Maar voor deze gelegenheid maakt Staatsbosbeheer een uitzondering. Want we laten je graag kennis maken met de uil en dat is nou eenmaal een nachtdier.

Als het donker wordt en veel dieren in het bos gaan slapen, wordt de uil wakker. Je hebt een goede kans om deze avond uilen te horen roepen! De prachtige roep van het mannetje dat zijn territorium verdedigt of de schrille schreeuw van het vrouwtje vormen een indrukwekkend geluid! En met een beetje geluk zien we in het open veld of in een brede laan zijn schim, terwijl hij jaagt op voedsel. Tijdens deze spannende wandeling vertellen we je meer over deze geheimzinnige vogel, die een vaste bewoner is van deze prachtige boswachterij.

Aanmelden en startpunt
Er kunnen maar 20 personen mee, dus wees er snel bij! Aanmelden is verplicht kan via info@beauforthuis.nl. De wandeling start om 20.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Beauforthuis aan de Woudenbergseweg 70 in Austerlitz. De kosten bedragen €5,00 pp en kinderen €2,50 ter plaatse contant te voldoen. Denk aan warme kleding en goede wandelschoenen. Honden kunnen niet mee.

 

reageren

geef een reactie

  • Willemijn
    25 januari 2022 om 09:33

    Vraagje: komt er nog zo een avond in het jaar 2022? Wij hebben wel interesse 🙂

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog